Data
28 de July de 2010

Alumnes de 3º d’Infantil del col•legi La Vall d’Alacant es pugen al TRAM per a conèixer els seus avantatges

 alumnos del colegio El Valle

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut la visita de 150 alumnes de de cinc anys de 3º d’Infantil del Col•legi La Vall d’Alacant. Els petits han partit a primera hora del matí de l’estació de Sergio *Cardell en un tren especial per a realitzar un recorregut fins als tallers del Campello i descobrir així els avantatges d’aquest mitjà de transport.
 
Els menors han realitzat un entretingut viatge amb tramvia i han après com es mouen els trens, quines revisions i manteniment necessiten, així com les normes bàsiques de comportament dels passatgers i els beneficis d’utilitzar un transport sostenible i accessible.
 
La visita està dintre de la iniciativa ‘A descobrir el tramvia’ que organitza diferents activitats de divulgació d’aquest mitjà de transport públic dirigides a alumnes de centres educatius de la província i que, en el cas del municipi d’Alacant, ha entrat dintre de la Guia d’Activitats Escolars de l’Ajuntament i la Regidoria d’Educació.
 
Amb el programa “A descobrir el TRAM”, dirigit a alumnes d’Educació Infantil i Primària, FGV pretén conscienciar als menors sobre la importància que té el tramvia com mitjà de transport per al desenvolupament d’una ciutat més còmoda, preocupada pel medi ambient i per la qualitat de vida dels seus ciutadans.
 
A través de les diferents accions proposades, FGV transmet als escolars valors bàsics i principis fonamentals com l’ecologia, medi ambient, transport, qualitat de vida, seguretat i convivència.
 
Gairebé mil visitants escolars
 
Les visites poden fer-se a l’estació de La Marina, als tallers i cotxeres del Campello o simplement per alguna de les línies que actualment donen servei a la província. Amb la visita d’avui, ja són 18 els col•legis que han pogut beneficiar-se d’aquesta proposta i més de 1.200 nens des del seu engegada.
 
A més, des de la passada setmana, TRAM a través del GTP realitza en les instal•lacions dels centres educatius propers al traçat de la Línia 2 diferents activitats perquè els petits coneguin aquest mitjà de transport.
 
Per a sol•licitar una visita al TRAM dintre del programa “A descobrir el tramvia”, el centre escolar interessat ha de contactar cridant al telèfon d’Atenció al Client (965 26 93 06-900 72 04 72) amb almenys 15 dies d’antelació per a realitzar l’activitat i programar de la forma més adequada l’activitat, tant pel nombre d’alumnes com pel material didàctic que s’ha de preparar.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...