Data
20 de May de 2012

Alumnes de l’Institut d’Educació Secundària Leonardo dóna Vinci visiten les instal·lacions del TRAM d’Alacant

 

Treballadors voluntaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant que participen en el projecte “Engage”, impulsat per la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana (Fundar), han mostrat esta setmana a un grup de 44 alumnes de l’IES Leonardo dóna Vinci les instal·lacions del TRAM Metropolità d’Alacant.

El projecte “Engage” forma part d’una campanya internacional iniciada en 2002 amb l’objectiu de fomentar el voluntariat en les distintes companyies i societats de forma organitzada. Les accions de voluntariat corporatiu d’este projecte estan dissenyades per Fundar i dirigides, principalment, a alumnes de 4t de l’ESO (15-16 anys), que han de començar a decidir el seu futur educatiu-professional. La iniciativa busca reduir l’abandó escolar i afavorir l’orientació professional dels alumnes.
 
Durant la visita, els 44 alumnes, de 4t d’Educació Secundària Obligatòria, han recorregut les instal·lacions de la xarxa com el Post de Comandament i visitat els tallers de la Marina. Els voluntaris de FGV els van explicar les diferents eixides professionals que poden trobar en esta empresa en el sector ferroviari, com la mecànica, l’electricitat o qualsevol altre ofici relacionat amb els perfils laborals d’esta gestora de transports.
 
Col·laboració de FGV
 
La col·laboració de FGV en este projecte s’emmarca dins de les diferents activitats de Línia 0 per a fomentar la responsabilitat social corporativa que permeten a l’empresa impulsar accions solidàries, participatives i amb una transcendència positiva per al conjunt dels ciutadans.
 
La participació dels treballadors de FGV en “Engage” és totalment voluntària. El voluntariat corporatiu pretén contribuir a la cohesió dels treballadors com a part d’un mateix tot, estimulant la relació interpersonal més enllà de la purament laboral per mitjà d’activitats que contribuïsquen a fer-los sentir com a part integrant d’un grup humà, i s’enquadra dins de les actuacions de Responsabilitat Social Corporativa de FGV que, com a empresa pública, té plena consciència que la seua activitat està, finalment, orientada al servici de la comunitat en què Du a terme les seues actuacions.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...