Data
23 de April de 2010

Alumnes del col·legi Fundació Antonio Bonny del Campello gaudeixen d’una excursió en TRAM

Alumnos Fundación Antonio Bonny

 Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV),-TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut la visita de 65 alumnes de tres grups d’Infantil del col·legi Fundació Antonio *Bonny del Campello, continuant amb les activitats de divulgació d’aquest mitjà de transport públic dirigides a alumnes de centres educatius de la província.
 
Malgrat la curta edat dels petits que, en aquesta ocasió tenien entre 3 i 5 anys, TRAM va organitzar una visita adaptada a les característiques dels nens centrada en determinats aspectes ajustats a la seva capacitat de comprensió.
 
Així, els alumnes de la Fundació Bonny han gaudit especialment de la travessia amb tramvia des del Campello fins als tallers d’aquesta localitat i, sobretot, de la possibilitat d’entrar a la cabina del conductor i asseure’s en seient des del qual es maneja el tren.
 
A més, els nens han realitzat un petit recorregut per les cotxeres en les quals es realitza la neteja, reparació i manteniment de les composicions. D’altra banda, una monitora de FGV els ha explicat algunes normes bàsiques de seguretat que han de complir encara que viatgin acompanyats d’una persona adulta.
 
Más de 250 alumnes en dos mesos
Durant els dos primers mesos de l’any, TRAM ha rebut la visita de més de 250 alumnes que, després de realitzar un viatge a bord d’una de les seves composicions, han visitat les instal·lacions del Campello o de La Marina, on està el Lloc de Comandament. La iniciativa forma part d’una proposta perquè la societat i als més petits coneguin els avantatges d’aquest mitjà de transport ecològic, modern i segur que és una de les millors opcions de mobilitat.
 
Amb el programa “A descobrir el TRAM”, FGV pretén conscienciar als menors sobre la importància que té el tramvia com mitjà de transport per al desenvolupament d’una ciutat més còmoda, preocupada pel medi ambient i per la qualitat de vida dels seus ciutadans.
 
A través de les diferents accions proposades, FGV transmet als escolars valors bàsics i principis fonamentals com l’ecologia, medi ambient, transport, qualitat de vida, seguretat i convivència.
 
Dirigida a alumnes d’Educació Infantil i Primària, l’activitat “A descobrir el tramvia” consisteix en xerrades i visites a les instal·lacions del *TRAM, que permeten conèixer als nens de forma divertida aspectes relacionats amb el tramvia com element que forma part del desenvolupament del seu entorn.
 

Per a sol·licitar una visita al TRAM dintre del programa “A descobrir el tramvia”, el centre escolar interessat ha de contactar cridant al telèfon d’Atenció al Client (965 26 93 06 – 900 72 04 72) amb almenys 15 dies d’antelació per a realitzar l’activitat i programar de la forma més adequada l’activitat, tant pel nombre d’alumnes com pel material didàctic que s’ha de prepara

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...