Data
17 de March de 2010

Alumnes del Liceu Francès del Campello visiten els tallers del tramvia i coneixen els avantatges del TRAM

 

alumnos liceo francés

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV),-TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut la visita de 30 alumnes de 5º de Primària del Liceu Francès del Campello, continuant amb les activitats de divulgació d’aquest mitjà de transport públic dirigides a alumnes de centres educatius de la província.
 
Els escolars, d’entre 10 i 11 anys, han pres un tramvia a primera hora del matí en el baixador de Muchavista en direcció a l’estació del Campello i, des d’allí, altre tren llançadora que els ha dut als tallers de *FGV situats en aquest municipi, unes instal·lacions en les quals es realitza la neteja, reparació i manteniment de les composicions.
 
Els petits han realitzat un recorregut pels tallers acompanyats per un monitor i s’han interessat per la mecànica de les unitats i per les diferències entre els diferents tipus de trens. A més, han descobert l’energia que mou a les composicions, les revisions a les quals se sotmet a les unitats o el cost que té un tramvia.
 
Per a concloure la visita, els alumnes han vist una presentació audiovisual amb continguts adaptats a la seva edat en el saló d’actes d’aquestes instal·lacions en la qual s’enumeren els avantatges d’aquest mitjà de transport ecològic, modern i segur, que és una de les millors opcions de mobilitat.
 
Amb el programa “A descobrir el TRAM”, FGV pretén conscienciar als menors sobre la importància que té el tramvia com mitjà de transport per al desenvolupament d’una ciutat més còmoda, preocupada pel medi ambient i per la qualitat de vida dels seus ciutadans.
 
A través de les diferents accions proposades, FGV transmet als escolars valors bàsics i principis fonamentals com l’ecologia, medi ambient, transport, qualitat de vida, seguretat i convivència.
 
Dirigida a alumnes d’Educació Infantil i Primària, l’activitat “A descobrir el tramvia” consisteix en xerrades i visites a les instal·lacions del TRAM, que permeten conèixer als nens de forma divertida aspectes relacionats amb el tramvia com element que forma part del desenvolupament del seu entorn.
 
En totes les xerrades i visites es presenta als nens informació audiovisual i se’ls obsequia amb un regal del tramvia. Les visites poden fer-se a l’estació de La Marina, als tallers i cotxeres del Campello, a les diverses estacions, mentre que les xerrades poden portar-se a terme en el propi centre escolar.
 
Per a sol·licitar una visita al TRAM dintre del programa “A descobrir el tramvia”, el centre escolar interessat ha de contactar cridant al telèfon d’Atenció al Client (965 26 93 06-900 72 04 72) amb almenys 15 dies d’antelació per a realitzar l’activitat i programar de la forma més adequada l’activitat, tant pel nombre d’alumnes com pel material didàctic que s’ha de preparar.

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...