Data
20 de March de 2014

Artesania i manualitats es donaran cita el dissabte en Estels en el ?Mercat de la Llum?

L’estació d’Estels del TRAM Metropolità d’Alacant tornarà a convertir-se aquest Nadal, un any més, en seu de distintes activitats culturals i d’oci de la capital de la província, des de concerts de corda i de metall fins de nadales, passant per boleros o el ja tradicional “Mercat de la Llum”.

La primera activitat s’oferirà demà mateix, amb el concert ensemble Bassy Cércol a càrrec dels alumnes de contrabaix i violoncello de la professora Verónica Rubio. L’actuació es durà a terme a partir de les 19:30 hores.

El dissabte es donaran cita en Estels dues iniciatives que s’han repetit en els últims anys en les instal•lacions del TRAM. D’una banda, es durà a terme el “Mercat de la Llum”, en el que al voltant de quaranta llocs de dissenyadors alacantins oferiran articles artesanals i distintes manualitats a totes aquelles persones que es vullguen acostar fins al vestíbul de l’estació. L’esdeveniment estarà tota la jornada obert al públic, des de les 11 fins a les 20 hores.

El “Mercat de la Llum” és un projecte abonat per l’Associació d’Empresàries, professionals i Directives de la província d’Alacant (AEPA) per a donar visibilitat a les dissenyadores i propiciar oportunitats de negoci. La iniciativa va nàixer en 2011 i allà on s’instal•la porta una mitjana d’uns 25 llocs amb diferents productes. No obstant això, i donada la gran capacitat d’Estels, en aquesta ocasió s’ajuntaran al voltant de 40 parades.

Entre altres articles, els que passen per Estels podran trobar en aquest mercat ambulant roba de bressol i bolquers, dissenys de pintura en tela, pastissos, galletes i altres dolços artesans, bijuteria, sabates, barrets, ulleres i llibres vintage, bosses de mà i complements, productes de patchwork, material d’escriptori i papereria, melmelades i altres detalls que no es troben en les cadenes habituals de distribució.

Cor d’APSA

D’un altre, també el dia 21, Estels acollirà el concert de nadales a càrrec dels Xics del Cor d’APSA (Associació proDiscapacitats Psíquics d’Alacant) que, de segur, omplirà de sons nadalencs en aquestes dates tan entranyables. L’actuació serà a les 12 hores.

Els components del Cor porten cantant des de 2007. El grup va començar amb 9 membres i en l’actualitat s’ha duplicat. Van començar amb les cançons senzilles i conegudes per ells i en l’actualitat algunes cançons no les coneixen. Alguns no saben llegir, altres té problemes de pronunciació, però les seues veus juntes fan aquest Cor. En un principi era un gran problema ajuntar les veus, aprendre a cantar junts, començar i acabar junts, memoritzar les lletres de les cançons i entonar la melodia, però després d’aquests quatre anys han superat aquests problemes i s’han convertit en aquest cor. Només dues persones tenen experiència a cantar amb cors, i cap té estudis musicals.

El dilluns 23 serà el grup “Els romàntics del Campello” el que agafarà el relleu del cap de setmana i els que delectaran als presents amb els seus boleros i cançons de sempre.

Finalment, també en Nadal però ja l’any nou, el divendres 3 de gener està programat un concert ensemble de saxòfons oferit pels alumnes del professor José Fuster.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...