Data
16 de April de 2018

Benidorm serà la primera estació en superfície del TRAM d`Alacant a tindre validadores d’entrada i eixida

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà enguany una línia de validació en l’estació de Benidorm del TRAM´d’Alacant, actuació que completarà els treballs de modernització que s’han realitzat en la dita instal·lació.
 
L’estació de Benidorm serà la primera en superfície del TRAM d’Alacant que comptarà amb este sistema d’entrada i eixida d’usuaris, ja que en l’actualitat tan sols les estacions subterrànies del centre d’Alacant (Estels, Mercat i Marq-Castillo) compten amb este sistema de control i regulació del tràfic de viatgers.
 
En concret, la xarxa de peatge amb línies de validació de FGV a Alacant es va implantar en 2007 per primera vegada, coincidint amb l’obertura de les estacions subterrànies de Mercat i Marq (hui Marq-Castillo), el que va significar l’entrada del tramvia al centre de la ciutat. Posteriorment, en 2010, amb la inauguració de la també soterrada estació d’Estels, es va ampliar el sistema a què hui és la instal·lació capçalera de les línies 1, 2, 3 i 4 del TRAM´d’Alacant.
 
Amb els treballs a realitzar es pretén muntar una línia de validació en l’interior del vestíbul, amb quatre passos reversibles, tres normals i un per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), de funcionalitats i estètica semblants als ja instal·lats en les estacions subterrànies de la xarxa de FGV a Alacant, connectats al sistema central de peatge existent en el TRAM´d’Alacant. Estos dispositius admetran targetes sense contacte i lectors de codis de barres per als títols de paper.
 
Remodelació de l’estació
 
Les esmentades actuacions de remodelació en l’estació de Benidorm han afectat la fatxada exterior, així com a l’interior de l’edifici en les zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, quart d’agents i zona de neteges.
 
L’objectiu ha sigut aconseguir una renovació estètica i funcional, millorant en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a estes instal·lacions, amb la incorporació d’una nova imatge exterior, per mitjà d’un nou tancament de panells i sistema d’enllumenat.
 
A més, s’ha habilitat un pas més accessible per a persones de mobilitat reduïda, des de la via pública, a través d’una rampa amb una eixida d’emergència directa des de la zona d’andanes.
 
Cal recordar que l’estació de Benidorm és de transbord entre la Línia 1 (Luceros-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en la que conviuen els tren-TRAM de la L1 amb els trens convencionals de la L9.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...