Data
08 de August de 2014

Bonig: “Cal continuar aplicant mesures per a aconseguir un transport públic més eficient”

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco José Mora, han firmat aquest matí un acord de col•laboració per a la realització del projecte “Estratègies per al disseny i l’explotació energèticament eficient d’infraestructures ferroviàries i tramviàries”.

Aquest estudi permetrà obtindre dades reals de consum energètic, procedents dels trens de les línies de metre de Metrovalencia, i posteriorment plantejar mesures per a augmentar l’eficiència en el consum d’energia. L’Institut de Transport i Territori, a través del Grup d’Investigació en Enginyeria Ferroviària (GIIF) de la UPV, és l’encarregat de realitzar aquest treball en col•laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Bonig ha destacat que “des de la Generalitat hem de continuar treballant per a prestar un servei de transport públic més eficient, apostant per mesures encaminades a reduir costos i que permeten garantir la viabilitat dels serveis que presten Metrovalencia i el TRAM d’Alacant”.

Per a la consellera “gràcies a la col•laboració de la Universitat Politècnica es podran establir una sèrie de mesures que permetran a FGV ser més eficient en el consum d’energia elèctrica i reduir el pressupost que, anualment, destina FGV al funcionament de tots els seus trens i tramvies a València i Alacant i que en 2013 va superar els onze milions d’euros, per la qual cosa qualsevol mesura que s’aplique ens permetrà reduir aquesta quantitat de manera important donada la seua magnitud”.

Per la seua banda, el rector de la UPV ha manifestat que “aquest estudi ens permet obtindre dades reals per al nostre treball d’investigació i, posteriorment, ens donarà la possibilitat d’establir una sèrie de mesures dirigides a aconseguir una major eficiència en el transport ferroviari”.

Potenciar la relació entre FGV i la Universitat Politècnica
Bonig ha significat que “el conveni que hui es firma és un magnífic exemple de la relació que han de mantindre la universitat i l’empresa, en aquest cas FGV, apostant per estudis i propostes innovadores en què es conjuguen l’experiència empresarial amb la vocació investigadora”.

En aquest sentit, l’acord que hui s’ha firmat es desenrotlla dins de l’acord subscrit el 19 de juny del 2013, a fi d’unir esforços i establir normes d’actuació per part d’ambdós entitats que canalitzen o incrementen els contactes i col•laboracions necessàries entre la universitat i l’empresa, a través d’accions de formació, investigació científica i desenrotllament tecnològic, intercanvi d’experts, i la utilització i comercialització de tecnologia desenrotllada conjuntament.

El primer acord derivat del conveni marc es va firmar al juliol del 2013 per a desenrotllar el projecte de “Auditoria i Pla de Manteniment de la línia Benidorm-Dénia del TRAM d’Alacant, mitjançant auscultació de via. Diagnòstic i mesures d’actuació”.

Estudi sobre eficiència energètica
L’Institut de Transport i Territori, a través del Grup d’Investigació en Enginyeria Ferroviària (GIIF) de la UPV, és l’encarregat de realitzar aquest estudi que permetrà obtindre dades reals de consum energètic, procedents dels trens de les línies de metro de Metrovalencia. L’acord possibilita que l’estudi s’amplie a les línies tramviàries de València i en una segona fase comprenga a l’explotació del TRAM d’Alacant.

Amb les dades obtingudes en els mesuraments que es realitzaran, la UPV elaborarà un informe que traslladarà a FGV i en el que s’establiran les diferents mesures que es poden aplicar, amb l’objecte de millorar l’eficiència en el consum d’energia de les línies que gestiona FGV.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...