Data
03 de September de 2014

Bonig: “La connexió amb Saragossa Plaça és fonamental per a les empreses valencianes”

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha destacat hui, en el transcurs de la seua visita a Saragossa Plaça, que la connexió amb aquest centre logístic és “fonamental“ per a la Comunitat, “no sols perquè empreses valencianes tinguen ací els seus centres logístics sinó, sobretot, per als ports valencians, ja que és vital la connexió entre el Cantàbric i el Mediterrani per al desenrotllament econòmic d’ambdós regions”.

Bonig hi ha assenyalat que, ara, una vegada que la Comunitat està present en la gestió de la plataforma a través de Logitren i l’Autoritat Portuària de València és “fonamental qualsevol inversió que puga millorar la competitivitat de les empreses valencianes”.

Logitren Ferroviària, en la que participa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), va aconseguir el passat any l’adjudicació, en participació amb Noatum Ports, el Grup Sesé i les Autoritats Portuàries de València i Bilbao, dels serveis i la comercialització de l’esmentat centre logístic ferroviari aragonés per un període de quatre anys.

En aquest sentit, Bonig, en presència del conseller d’Obres Públiques, Urbanisme, Vivenda i Transport del Govern d’Aragó i president de Saragossa Plaça, Rafael Fernández d’Alarcón, ha recordat que “anem conjuntament amb El Govern d’Aragó en projectes viables i realistes perquè som conscients de la situació econòmica actual. Estem en sintonia total i continuarem treballant junts”.

La titular d’Infraestructures ha afegit que, amb la instal•lació del tren-terra sol•licitat a Foment, “es pot aconseguir un estalvi del 35 per cent en les despeses d’operació per a Logitren, que fa el recorregut Sagunt-Saragossa, la qual cosa dóna un impuls a la competitivitat de la dita empresa”.

Logitren Ferroviària

Logitren Ferroviària és la primera empresa de la Comunitat Valenciana amb llicència per a operar en tot el territori nacional i europeu en el transport de mercaderies per ferrocarril. Va començar la seua activitat en 2010 i està participada per Torres Cambra (38,27%), Laumar (23,46%) i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) (38,27%).

Logitren, així com Noatum Ports, són dues empreses molt vinculades al Centre Logístic Ferroviari Saragossa Plaça, ja que presten serveis de mercaderies amb el port de València.

El consorci presentat que ha obtingut l’adjudicació a Saragossa Plaça es constituïx de la manera següent: Noatum 60 per cent i Sesé, Logitren i les autoritats portuàries de València i Bilbao un 10 per cent cada u.

El contracte impulsat per Adif està orientat a la prestació, per tercers, del servei d’unitats de transport intermodal I altres activitats associades a la logística del transport de mercaderies per ferrocarril. El concurs preveu l’ampliació a dos anys més del contracte però pot prolongar-se fins a Deu amb un pla de negoci que aprove l’empresa estatal.

Aquest concurs s’emmarca en els objectius establits en el Pla d’Infraestructura, Transport i Vivenda 2012-2024 del Ministeri de Foment, per a incentivar la participació publicoprivada, mitjançant l’entrada d’operadors que presten directament els serveis de les activitats vinculades amb el transport per ferrocarril i el sector de les mercaderies.

El moviment del passat any del Centre Logístic Ferroviari de Saragossa Plaça va estar entorn de les 50.000 UTI’s. Aquesta terminal és un node intermodal de vital importància en els corredors del Cantàbric Al Mediterrani i entre el centre (Madrid) i Tarragona – Barcelona.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...