Data
04 de January de 2014

Bonig: “La Línia 2 del TRAM d’Alacant ha superat les expectatives previstes”

La consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha realitzat aquest matí un balanç sobre el primer mes en funcionament de la Línia 2 del TRAM d’Alacant que unix Estels i Sant Vicent del Raspeig i ha destacat que “ha superat les expectatives més optimistes, en transportar en menys d’un mes prop de 300.000 viatgers, la qual cosa permet esperar que un any se superen els tres milions de viatgers”.

Bonig ha realitzat aquestes declaracions en la seua visita a la seu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant, en l’estació de la Marina, on ha mantingut una trobada amb els treballadors d’aquesta empresa i de l’EIGE (entitat d’Infraestructures de la Generalitat) , implicats en la posada en marxa de la Línia 2, i als que ha agraït “l’esforç i responsabilitat per fer possible el compromís de posar en funcionament aquesta línia a principis del passat mes de setembre”.

Per a la consellera “amb la Línia 2 el TRAM d’Alacant ha aconseguit fer un salt de qualitat que completa la xarxa tramviària de la ciutat i la seua àrea metropolitana i permet que moltes més persones puguen accedir a un servei de transport còmode i sostenible que facilita milers de desplaçaments diaris”.

Amb les dades obtingudes en un mes en funcionament. La Línia 2 del TRAM d’Alacant se situa com la línia més utilitzada per davant de la Línia 1 (Estels-Benidorm) i de la Línia 3 (Estels–El El Campello) que no aconseguixen els 200.000 viatgers mensuals.

Viatgers de l’AU es desplacen gratis pel TRAM

La consellera també ha fet balanç dels tres primers mesos de l’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i RENFE que permet que els viatgers dels trens d’alta velocitat puguen utilitzar de manera gratuïta els serveis de tren-TRAM i tramvia.

En aquest sentit, ha destacat que un total de 24.926 viatgers procedents de l’AU Madrid-Alacant han utilitzat, des que es va iniciar el servei comercial de l’alta velocitat el 18 de juny, els serveis del TRAM Metropolità d’Alacant que comuniquen la capital provincial des de l’estació d’Estels fins a Benidorm.

Durant els dies del mes de juny que l’AU va estar en funcionament, els serveis del TRAM d’Alacant van ser utilitzats per 2.453 usuaris. Al juliol els desplaçaments realitzats van augmentar en 9.159 clients més. A l’agost la xifra es va incrementar fins als 9.272 viatgers i, en els primers 17 dies de setembre, els que completen tres mesos sencers de servei, van fer el propi 4.042 clients. Aquestes dades suposen que diàriament 270 clients de mitja han utilitzat la xarxa del metropolità.

Les tarifes del TRAM d’Alacant es mantindran en 2014

Bonig hi ha assenyalat que “la bona acollida del TRAM d’Alacant s’ha de consolidar en els pròxims mesos” pel que ha animat als alacantins a utilitzar aquest mitjà de transport, que l’any que ve mantindrà les tarifes actuals en tots els títols propis de FGV a Alacant.

Al seu torn ha anunciat que “FGV i la Universitat d’Alacant estan tancant un acord de col•laboració que permetrà oferir un títol de transport que amb caràcter mensual permetrà realitzar un número il•limitat de viatges per un preu inferior a 30 euros”

Els preus de la nova Línia 2 són els corresponents a la zona TAM, per la qual cosa el bitllet senzill costa 1,45 euros; el “Bono 10” val 8,25 euros; el “Bono 30” té un preu de 24,75 euros; el Bono escolar 16,50 euros i el Bono Jove, 21,20 euros

Un mes en servei

La Línia 2 del TRAM d’Alacant compta amb 9 quilòmetres de recorregut, dels quals 1,6 són subterranis i comuns amb les Línies 1, 3 i 4. Compta amb 14 parades (Estels, Mercat, Marq, La Goteta, Bulevard del Pla, Garbinet, Hospital, Mestre Alonso, Pintor Gastón Castelló, Verjurat del ReRemei, Ciutat Jardí, Santa Isabel, Universitat i Sant Vicent del Raspeig) i comunica el centre de la capital amb importants zones perifèriques en travessar alguns dels barris més populars com el Pla, Garbinet, Sagrada Família, Mare de Déu del Remei i Mare de Déu del Carme.

El té una freqüència cada 15 minuts entre les 7 hores i les 22 hores, amb un servei reduït cada 30 minuts entre les 6 hores i les 7 hores i entre les 22 hores i les 23 hores.

A més, s’oferix un servei reforçat cada 8 minuts en els moments de major afluència i eixida de la Universitat. Les dites hores punta es concreten de 7 a 8 hores i de 18:30 a 19:30 h en el trajecte Luceros-Sant Vicent del Raspeig; i de 7:30 a 8:30 hores i de 19 a 20 hores en el de Sant Vicent del Raspeig-Estels.

El primer tramvia d’un dia laborable ix des d’Estels a les 5:35 hores, mentres que l’últim ho fa a les 22:54 hores. En el sentit contrari, des de Sant Vicent del Raspeig, el primer circula a partir de les 6:12 hores i l’últim a les 23:24 hores.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...