Data
30 de January de 2010

Camps inaugura a Alacant l’ampliació de la Línia 4 del TRAM

El president de la Generalitat, Francisco Camps, va afirmar a Alacant que la Comunitat és l’únic territori que té en els seus tres capitals un sistema de transport metropolità de qualitat.

El president va realitzar estes declaracions el dia 18 de desembre durant la posada en servici de l’ampliació de la Línia 4 del TRAM d’Alacant, que compta amb una inversió de 26 milions d’euros.

Durant este acte, Camps va afirmar que este projecte és el resultat de l’aposta del Govern valencià per la qualitat i l’excel·lència en el transport públic, “que suposa un canvi estratègic de la mobilitat i la mentalitat d’una ciutat a través d’una aposta pel treball tranquil, seré, seriós, responsable i planificat”.

El president va recalcar que gràcies a l’ampliació de la Línia 4, “Alacant i la seua àrea metropolitana té ja 100 quilòmetres de TRAM electrificat des de la Plaça del Mercat fins més enllà de Benidorm” i, a més, va avançar que en la pròxima primavera estarà ja construïda la connexió Estels-Mercat del TRAM.

En este sentit, Camps es va comprometre a continuar estenent esta xarxa de mobilitat i continuar invertint en transport públic en tota la Comunitat, “a continuar estenent un projecte que ha permés que la Comunitat siga l’única autonomia que oferisca este transport públic de qualitat i d’excel·lència. No hi ha ni una sola Comunitat Autònoma en tota Espanya que tinga totes els seus capitals de província amb transport públic d’esta qualitat i que haja suposat una inversió tan important”, va subratllar.

El TRAM d’Alacant s’emmarca en el Pla d’Infraestructures Estratègic 2004-2010 de la Generalitat. En concret, la inversió del Consell en el TRAM supera els 1.000 milions d’euros: 300 milions en servici, 350 milions en execució i 400 milions d’euros en planificació.

En 2009 el TRAM d’Alacant ha aconseguit els 4,7 milions de viatgers, un 19 per cent més que en 2008. Des de la seua entrada en funcionament, fa un poc més de 6 anys, ha transportat a més de 10 milions d’usuaris.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...