Data
14 de June de 2024

Carlos Mazón: “Per primera vegada la Generalitat posa en marxa un servici ininterromput del TRAM d’Alacant per a totes les Fogueres”

  • Destaca que “s’oferiran 120 hores de servici ininterromput entre el 20 i el 25 de juny” i es reforça la plantilla amb 12 maquinistes, 22 agents d’estació, 6 interventors i 150 vigilants de seguretat, a més de personal de neteja
  • Qualifica este reforç de “històric i sense precedents per a atendre molt millor la mobilitat i seguretat de ciutadans i turistes”.
  • Avança que la setmana vinent presidirà una reunió a Alacant amb FGV per a l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM d’Alacant “després de huit anys d’espera”

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha subratllat que “per primera vegada la Generalitat posa en marxa un servici ininterromput del TRAM d’Alacant per a totes les Fogueres”.

Així ho ha destacat després de la presentació del dispositiu especial de la xarxa tramviària d’Alacant que ha tingut lloc en l’estació de La Marina d’Alacant amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Alfonso Novo.

Carlos Mazón ha assenyalat que el dispositiu especial per a Fogueres 2024 contempla “un servici ininterromput de 120 hores des del dijous dia 20 fins a la matinada del dimarts 25 de juny”.

Igualment, ha explicat que este dispositiu reforça la plantilla “amb 12 maquinistes, 22 agents d’estació i 6 interventors que s’uniran a l’increment de personal de neteja i de seguretat”.

Precisament, els 40 vigilants de seguretat que presten el servici ordinari en el TRAM d’Alacant estaran reforçats per 150 agents més.

En este sentit, ha remarcat que “es tracta d’un reforç històric per a atendre molt millor la mobilitat dels ciutadans i els turistes, així com la seua seguretat en el trajecte des de les seues cases a la festa i viceversa”.

El president ha agraït a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i a FGV “este esforç organitzatiu sense precedents”, així com la bona coordinació amb l’Ajuntament d’Alacant. Així, ha manifestat que “és un esforç extraordinari que es feia en Falles i ara també en Fogueres perquè l’equitat territorial també ha d’arribar a les festes d’Alacant”.

Durant estes festes, s’han programat 2.674 circulacions, 2.045 ordinàries i 629 especials, que oferiran 807.744 places als usuaris en els cinc dies principals de Fogueres. Les unitats de tramvia i tren-TRAM recorreran 40.748 quilòmetres, l’equivalent a una volta al món.

El servici especial del Tram d’Alacant de Fogueres per a 2024 incrementa un 20% el servici ininterromput respecte a l’any anterior, i suposa la prestació de quasi un 30% més de servicis en Fogueres que en la resta de l’any.

En la seua visita a l’estació de La Marina d’Alacant, Carlos Mazón ha conegut el Lloc de Comandament del TRAM d’Alacant, des d’on es controlen tots els moviments dels tramvies en servici i la gestió de totes les labors relacionades amb seguretat, manteniment o atenció al client que en estos dies de Fogueres reforcen els seus dispositius.

Adjudicació de les obres d’Estació Central d’Alacant

En el transcurs de l’acte, Mazón ha avançat que el dimarts 18 de juny presidirà a Alacant una reunió extraordinària amb FGV per a l’adjudicació de l’inici de les obres de l’Estació Central del TRAM d’Alacant i complir amb el compromís de posar en marxa al setembre les obres d’esta infraestructura que mereixen els alacantins.

Sobre aquest tema Carlos Mazón ha qualificat este fet de “gran notícia per a Alacant i la seua mobilitat després de huit anys d’espera”.

El projecte de la Generalitat és crear un gran node intermodal on convergisquen els fluxos de llarg recorregut, el sistema TRAM i els servicis amb autobús urbans, metropolitans i interurbans. A més, l’objectiu és connectar amb l’aeroport a través de la variant de Torrellano i a poca distància de la terminal de creuers del Port d’Alacant.

Dispositiu especial de Fogueres 2024

La previsió de viatgers entre el 20 i el 25 de juny és de més de mig milió d’usuaris que utilitzaran els servicis de TRAM d’Alacant. Els servicis especials per a estes festes s’oferixen en les línies 1, 2, 3 i 4.

Per a augmentar la capacitat, els tramvies circularan en la majoria dels casos en doble composició i, d’altra banda, els tren-TRAM de la Línia 1 que unix Luceros i Benidorm realitzaran parada en Muchavista i Costa Blanca.

Com en anys anteriors, FGV en coordinació amb els servicis municipals de seguretat, tancarà la parada de Luceros, del 18 al 24 de juny, a les 13.30 hores fins a 14.20 hores aproximadament, amb motiu de l’espectacle pirotècnic que s’oferix just damunt d’esta estació. La pròxima estació de Mercat romandrà oberta per a donar servici als usuaris.

Al seu torn i a causa de l’alta ocupació dels trens i tramvies que es preveu, no es permetrà el transport de patinets i bicicletes en la zona A del TRAM d’Alacant (entre Alacant i El Campello) des del dia 18 fins a l’inici del servici del dia 25 de juny.

D’altra banda, després dels Fogueres, el TRAM prologarà el seu horari per a facilitar als passatgers l’assistència en transport públic a l’espectacle pirotècnic que tindrà lloc cada nit a les 00.00 hores, entre el 25 i 29 de juny, a la platja del Cocó.

Segons les estimacions d’FGV, TRAM d’Alacant evita 250.000 desplaçaments de vehicles privats per Alacant i la província amb els servicis ordinaris i especials programats, impedint així l’emissió de 563 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera i facilitant un estalvi de 243.375 litres de gasoil o gasolina.

Reforç per a la Desfilada del Ninot

Cal destacar que prèviament a la posada en marxa del dispositiu del TRAM per a Fogueres es reforçarà el servici este cap de setmana coincidint amb la Desfilada del Ninot.
Així, TRAM d’Alacant oferirà el dissabte 15 de juny un servici especial nocturn, aproximadament fins a les 3 hores de la matinada, per a facilitar els desplaçaments.

D’esta manera, les línies de tramvia 2, 3 i 4 prolongaran el seu horari habitual perquè totes aquelles persones que decidisquen acudir a esta activitat festiva puguen tornar a les seues cases amb comoditat. En total, seran 60 tramvies els que connectaran el centre d’Alacant amb els destins habituals de les línies i el trajecte contrari.

Campanya ‘Renova’t a Alacant’

La Generalitat ha posat en marxa una campanya amb el lema “Renova’t a Alacant” per a difondre i promocionar les Fogueres de Sant Joan.

Des de la direcció general de Comunicació i Relacions Institucionals de Presidència de la Generalitat es posa en relleu amb esta campanya la grandesa i importància d’estes festes, declarades d’Interés Turístic Internacional.

L’eix argumental és el cartell del dissenyador gràfic Boke Ba-zán i el fil conductor és la iconografia del foc com a metàfora del circular, de l’origen i de la tradició i de símbol de renovació, convidant a viure estes festes en una terra plena de “màgia, color, música i foc”.

Notícies relacionades

03 - 07 - 2024

TRAM d’Alacant inicia el dia 5 el servici nocturn de divendres, dissabtes i vespres de festiu del Tramnochador de les línies 1, 2, 3, 4 i 9

Les circulacions nocturnes conclouran el 31 d'agost i inclouen el dimecres 14 d'agost, vespra de la festivitat de l'Asunción de...
28 - 06 - 2024

El Consell aprova el decret llei que prorroga sis mesos les reduccions en els abonaments de transport i títols multiviatges

La gratuïtat de les persones menors de 31 anys es mantindrà fins al 31 de desembre i la reducció del...
25 - 06 - 2024

TRAM d’Alacant aconseguix el seu rècord de viatgers en els cinc principals dies de Fogueres amb més de 500.000 usuaris, un 11% més que l’any passat

El dia 22, amb 115.538 viatgers, ha sigut la jornada que ha concentrat més moviments La Línia 2 ha registrat...