Carta de servicis

La prestació d’un servici de transport públic de qualitat als ciutadans és l’objectiu fonamental de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Per este motiu s’està duent a terme un ambiciós programa d’ampliació de la xarxa de tramvia d’Alacant, l’èxit del qual està sent avalat per un espectacular increment de viatgers, i s’ha iniciat un procés de millor contínua de qualitat dels servicis oferits. Hui ens comprometem davant dels ciutadans a millorar els servicis de TRAM Alacant amb els standards de qualitat continguts expressament en esta Carta.

Compromís institucional

El servici de TRAM Alacant és una explotació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, que té com a objectiu la prestació al ciutadà d’un servici de transport públic col·lectiu amb les millors condicions possibles de rapidesa, comoditat, seguretat i eficiència.

Les nostres Línies 1, 3 i 4 donen servici a la ciutat d’Alacant i a Quatre municipis del seu entorn, transportant anualment a prop de 5.000.000 de clients.

FGV assumix com a objectiu prioritari de la seua explotació l’amabilitat i eficiència de tots els nostres agents en el tracte amb els postres clients.

Compromisos de qualitat amb els ciutadans

  • Puntualitat. TRAM Alacant es compromet a mantindre una puntualitat mitjana del 90% en les seues línies 1, 3 i 4.
  • Neteja. S’assegura una neteja i conservació tant de l’interior com l’exterior dels vehicles i estacions, per la qual cosa es realitzen neteges diàries dels mateixos.
  • Devolució de bitllets. Quan per qualsevol causa es produïsca un retard superior a 10 minuts en algun dels nostres servicis, i el client decidisca no realitzar el viatge per este motiu TRAM Alacant li tornarà l’import del bitllet (*).
  • Contestació a les reclamacions. Totes les reclamacions efectuades pels nostres clients, per qualsevol dels mitjans disponibles, es contestaran en un termini màxim de 18 dies.
  • Informació. En tots els punts de parada existirà informació relativa al viatge en condicions normals, Aixa com mitjans per a la comunicació als viatgers de les incidències puntuals que puguen sorgir.
  • Orientació al client. Per a assegurar la millora adequació entre el servici oferit i els requisits de cada client, TRAM Alacant, realitza enquestes periòdiques de satisfacció i expectatives del client respecte al servici.
  • Transparència: té disponible la informació de qualitat en el nostre portal de transparència.

(*) Quan el client haja adquirit un bitllet senzill es tornarà l’import del mateix. Quan dispose de bo, se li retornarà el viatge cancel·lat i no realitzat. No hi hi haurà retorn per a les targetes temporals.

Ajude’ns a millorar

En atenció al conjunt de clients, li preguem ens ajude a mantindre netes les nostres instal·lacions.

D’acord amb la normativa vigent, està prohibit fumar en les postres instal·lacions i unitats. Per respecte als altres viatgers, els demanem ens ajude en el compliment d’esta norma.

Utilitze les màquines automàtiques d’expendició per a adquirir el seu bitllet i/o recarregar la seua targeta, evitarà així haver de fer cua enfront de la taquilla i ens ajudarà a agilitzar els processos de venda.

Si accedix al tramvia en una parada sense venda de bitllets, a l’accedir al mateix adquirisca-ho en les màquines automàtiques existents.

Si té algun suggeriment que realitzar-nos pot comunicárnosla a través de l’apartat de suggeriment de la nostra pàgina web

Telèfon d’Informació i Atenció al Client: 900 72 04 72.

Horaris d’Atenció:

  • Laborables i dissabtes: De 7:30 a 22:30
  • Diumenges i festius: De 8:10 a 22:00

Adreça web: www.tramalacant.es

Certificats

Certificat AENOR de Norma Europea de Qualitat de TRAM d’Alacant en .pdf, s’obri en pestanya nova.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana disposa des de l’any 2010 d’un Sistema de Gestió Ambiental certificat per AENOR, segons la norma internacional UNE-EN ISO 14001 de gestió ambiental. Certificat AENOR d’un Sistema de Gestió Ambiental de FGV, en .pdf, s’obri en pestanya nova.