Data
19 de February de 2010

Centenars de persones se sumen durant el cap de setmana a activitats d’oci saludable patrocinades pel TRAM d’Alacant

 

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV),-TRAM Metropolità d’Alacant ha patrocinat este cap de setmana dos activitats relacionades amb l’oci saludable i l’exercici físic com són l’excursió d’iniciació al ‘Nordic Walking’, programada per al dissabte 16 de gener per l’Associació Cultural Ferrovial Mascarat, i la posada en marxa a Alacant de la primera Ciclovía que el diumenge 17, va tallar al tràfic la franja litoral de la ciutat perquè els ciutadans puguen passejar, anar amb bicicleta o en patins per espais habitualment ocupats per vehicles de motor.
 
L’activitat del dissabte era una proposta organitzada pels membres de Mascarat i l’Associació Nordic Walking Comunitat Valenciana, oberta a la participació de tots els veïns interessats a iniciar-se i conéixer esta tècnica esportiva que consistix a caminar pel medi rural o urbà utilitzant uns bastons que complementen l’exercici.
 
El recorregut començament a les 10:30 hores en l’estació de Sangueta (Línea 3) i la participació era gratuïta prèvia inscripció. FGV es va voler sumar a esta iniciativa amb una invitació als excursionistes que acudiren al punt de trobada a bord d’un dels seus trens, perquè estos pogueren realitzar gratis el viatge d’anada i tornada.
 
Primera Ciclovía
 
D’altra banda, el diumenge, 17 de gener, TRAM va col·laborar en la posada en marxa de la primera Ciclovía que se celebra a Alacant permetent als que van acudir a esta cita arribar als espais habilitats per a l’escampament de vianants i ciclistes amb tramvia, portant inclús els seus patins i bicicletes en el tren sempre que es respecte la seguretat i comoditat de la resta dels viatgers.
 
Els alacantins podien arribar amb tren fins a les estacions de Sangueta (Línea 3) o a les dos estacions de la Marina i Porta del Mar (Línea 4) i sumar-se a la celebració i activitats organitzades entre el Mirador de la Pedrera i la Plaça de Galícia. 40.000 persones es van sumar a esta celebració, un èxit d’afluència que TRAM ja havia previst, per la qual cosa va habilitar un servici especial de la L4 a partir de les 13:00 hores per a facilitar la tornada dels participants.
 
El tren es va sumar a les composicions habituals que cada 30 minuts partixen de Porta del Mar amb destinació a la Plaça de la Corunya i que en poc més de vint minuts connecten el centre d’Alacant amb la Platja de Sant Joan, realitzant parades en diferents baixadors. Ciclovía Alacant habilitarà tots els matins dels diumenges, entre les 9:00 i les 13:30 hores un itinerari tancat als vehicles de motor perquè els veïns passegen, juguen o facen esport en un espai ocupat habitualment pels cotxes.
 
La iniciativa es repetirà tots els diumenges fins al pròxim mes de juny i pretén calar en la consciència col·lectiva per a fomentar l’estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO2. Es tracta de fomentar en els ciutadans hàbits saludables i ecològics de vida, oci i transport, una filosofia que encaixa perfectament amb els principis de FGV.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...