Data
05 de June de 2011

Cerca de 150 escolars del Campello i Alacant s’han desplaçat aquesta setmana en TRAM i visitat els tallers

colegio calassancio 1

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut aquesta setmana la visita de gairebé cent cinquanta escolars de dos col·legis d’Alacant i El Campello que han realitzat un entretingut viatge fins als tallers dintre de la campanya educativa “A descobrir el tramvia” organitzada per TRAM Metropolità d’Alacant.
 
Un grup d’aproximadament 80 nens de Tercer de Primària del col·legi Calasancio d’Alacant s’ha pujat al tramvia en l’estació de Mercat per a arribar fins al Campello i allí prendre una llançadora especial amb destinació als tallers.
 
Per altra banda, uns 65 escolars, del col·legi El Vincle del Campello han acudit a la principal estació d’aquesta localitat on han pujat a altre tramvia especial que els ha acostat a les cotxeres de manteniment.
 
colegio calasancio 2
 
Durant el recorregut i en la seva visita a aquestes instal·lacions els alumnes han après quins són les normes bàsiques de comportament i seguretat quan es viatja en un transport públic. Acompanyats pels seus professors i per personal de FGV, el grup d’escolars ha descobert a més els avantatges d’aquest mitjà de transport, sostenible còmode i segur.
 
En els tallers, els petits s’han baixat del tramvia i han realitzat un recorregut per la nau en la qual es duu el manteniment, reparacions, posada a punt, neteja o pintura de les composicions. Després de la visita, el grup ha iniciat el viatge de tornada que, en aquesta ocasió, ha acabat en l’estació de Mercat.
 
Tots els col·legis de qualsevol municipi de la província que estiguin interessats a realitzar aquest entretingut i didàctic recorregut per la xarxa de FGV tenen oportunitat de fer-lo si es posen en contacte amb el departament d’Atenció al Client del TRAM.
 
En el cas dels centres del municipi d’Alacant la visita es realitza en coordinació amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant com una de les activitats proposades dintre de la Guia d’Activitats Escolars que permet la visita guiada dels menors a diferents entitats, empreses serveis de la localitat.
 
Fomentar el transport públic
 
TRAM Metropolità d’Alacant conscient de la importància que té inculcar als més petits l’avantatge i utilitat del transport públic, impulsa aquesta proposta que ha obert les instal·lacions de diferents seus de FGV en la província als escolars perquè coneguin el funcionament de la xarxa i aprenguin la importància del transport públic en general i del tramvia en particular. Durant el passat curs escolar, gairebé 6.000 nens van descobrir els avantatges d’utilitzar aquest mitjà de transport públic amb el programa A descobrir el tramvia.
 
Per a concertar una visita de “A descobrir el tramvia” cal cridar al telèfon 90272 04 72. A més, es pot disposar de més informació en la web www.fgvalicante.com.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...