Data
22 de September de 2022

Comença el servei ininterromput de Fogueres del TRAM d’Alacant que oferirà 1,4 milions de places per a afavorir la mobilitat

TRAM d´Alacant dona principi hui al servei especial ininterromput previst per a Fogueres que, unit als habituals serveis diaris que presta la xarxa del transport metropolità, afavorirà la mobilitat les 24 hores del dia a totes aquelles persones que vulguen participar en les festes santjoaneres que celebra a partir de hui els seus dies principals.
 
La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferta en aquestes jornades de Fogueres els dies 21, 22, 23, 24 tota la nit, més la matinada del 25 fins a l’inici del servei de l’endemà 581 serveis especials, a més dels ordinaris que realitza habitualment diàriament (que suposen 1.745 en el còmput de les cinc jornades citades), cosa que significa 2.326 tren-TRAM i tramvies des del dia 20 fins a la cremà del dia 24 i matinada del dia 25.
 
Això significa que, a les unitats que circulen un dia laboral normal, 349 (71 tren-TRAM i 278 tramvies), s’afigen, en la jornada de major mobilitat, el dia 24, un 28,52% més de combois, percentatge que es concreta en 458 composicions (les 349 citades d’un dia normal més les 109 dels serveis especials, la suma de 7 tren-TRAM i 102 tramvies).
 
En aquest període de temps, els tren-TRAM i tramvies posats en circulació per TRAM d´Alacant recorreran 36.993 km en els serveis ordinaris i serveis especials.
 
Els principals desplaçaments per TRAM d´Alacant es concentren en les mascletaes diàries i visites a les diferents Fogueres de les jornades. Durant els dies 20, 21 22, 23, 24 els tramvies circularan en doble composició duplicant amb això el nombre de places oferides.
Aquesta mobilització del material mòbil possibilitarà que s’oferisquen quasi un milió i mig de places, en concret 1.486.247, en els 2.326 tren-TRAM i tramvies citats durant les cinc principals dates de Fogueres. 
 
Noves tarifes amb descomptes de fins al 50%
 
Coincidint amb la festa de les Fogueres, la Generalitat aplica una nova regulació tarifària en el TRAM d’Alacant que permet que les persones usuàries d’aquest mitjà de transport puguen estalviar fins a un 50%.
 
Les tarifes venen acompanyades d’un nou pla zonal que comporta una simplificació respecte a la distribució anterior, en passar de sis zones a tres, més dues àrees de transició intercomarcal per a evitar la rigidesa de les fronteres zonals i per a reduir el cost d’aquest tipus de moviments entre dues zones.
 

Amb el nou model existeixen sis combinacions zonals possibles en funció del viatge realitzat i, únicament tres tarifes aplicables: d’una, dues o tres zones en les quals els Bono de 10 viatges costaran 8 euros, 12 euros i 20 euros, respectivament. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...