Ajudar-te és el que ens mou

La Generalitat aplica fins al pròxim 31 de juliol de 2023 una reducció addicional d'un 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge propis de TRAM d’Alacant i zona TAM, que s'afig a la baixada de preu de fins...
Continuar llegint
Data
10 de January de 2023

Ajudar-te és el que ens mou

La Generalitat aplica fins al pròxim 31 de juliol de 2023 una reducció addicional d’un 50% en el preu dels abonaments i títols multiviatge propis de TRAM d’Alacant i zona TAM, que s’afig a la baixada de preu de fins a un 50% que s’ha impulsat aquest mateix any des del Govern autonòmic per a fomentar el transport públic, descongestionar les ciutats i ajudar a les famílies valencianes.

Aquesta iniciativa forma part del ‘Pla Reactiva’, un paquet de mesures que la Generalitat ha anat aplicant després de la invasió d’Ucraïna per a fer front a la pujada dels costos de l’energia i, al seu torn, incentivar l’ús del transport públic.

Anteriorment a aquesta mesura, la Generalitat va establir al maig i fins al mes d’agost passat la gratuïtat de tots els transports públics de la seua competència durant els diumenges. En aquests quatre mesos s’han beneficiat d’aquesta mesura prop de 2,5 milions de persones usuàries.

Així mateix aquesta reducció de preu del 50% addicional és conseqüència de l’aprovació del Govern d’Espanya del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, que estableix un sistema d’ajudes directes per a proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per a aplicar un descompte en el servei de transport públic per carretera de la seua competència.

Tarifes dels títols de transport integrats de la Generalitat per al sistema TAM d’Alacant i dels títols de transport propis d’FGV per a la xarxa de TRAM d’Alacant

Els títols propis del TRAM d’Alacant es redueixen de nou, després de la modificació aplicada al juny d’enguany. En el cas dels títols Gent Major i Mobilitat Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

Accés a la reducció temporal de les tarifes >>>