Posada en servei del tram Dénia-Gata de Gorgos de la Línia 9 del TRAM d´Alacant

El dilluns 16 de gener es posa en servei el tram entre Gata de Gorgos i Dénia de la Línia 9 del TRAM d'Alacant (Benidorm-Dénia), per la qual cosa tot el recorregut d'aquesta línia ja es pot efectuar amb tren,...
Continuar llegint
Data
16 de January de 2023

Posada en servei del tram Dénia-Gata de Gorgos de la Línia 9 del TRAM d´Alacant

El dilluns 16 de gener es posa en servei el tram entre Gata de Gorgos i Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), per la qual cosa tot el recorregut d’aquesta línia ja es pot efectuar amb tren, sense necessitat de realitzar trajectes amb autobús.

Amb la posada en servei d’aquest tram, les persones usuàries de la Línia 9 que uneix Dénia i Benidorm han de realitzar transbord a Teulada, des dels nous vehicles duals als trens dièsel, ja que no poden seguir trajecte per motius tècnics i d’accessibilitat.

Aquesta línia va deixar de prestar servei parcialment en 2016, a conseqüència de la necessitat d’escometre la seua modernització. En els últims anys s’han anat obrint diferents trams fins a completar l’arribada del ferrocarril a Dénia.

En aquest procés, la Generalitat ha completat diferents actuacions amb la finalitat d’aconseguir la renovació i modernització integral d’aquesta línia, amb una inversió que supera en conjunt els 150 milions d’euros, finançats en part amb aportacions de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional Comunitat Valenciana 2014.2020 (FEDER 14-20).

Les millores tècniques i noves infraestructures, així com la incorporació de nou material mòbil, tenen com a objectiu mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa d’FGV a Alacant.

Aquest tram s’obri amb la nova denominació de dues parades situades en la localitat de Dénia i que passen a denominar-se Bosc de Diana i Pedrera-Vessanes.

Aquestes dues noves parades s’han construït com a part de les obres de renovació que han permés completar la tramviarització del traçat ferroviari al llarg de l’avinguda Joan Fuster i que finalitzen en l’estació de Dénia.