Data
23 de February de 2011

Creu Vermella arrenca un somriure als usuaris del TRAM d’Alacant per a frenar el tràfic i l’explotació infantil

 

 proyecto dembayá
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i voluntaris de Creu Vermella van arrencar el dissabte un somriure als usuaris de l’estació de Mercat de TRAM Metropolità d’Alacant dintre d’una iniciativa solidària per a frenar el tràfic i l’explotació infantil.
 
Ambdues institucions han promogut conjuntament una sorprenent campanya viral per a donar a conèixer el Projecto Dembayá en la qual TRAM ha cedit l’ús de les seves instal·lacions i Creu Vermella ha coordinat el desenvolupament i difusió de la iniciativa en l’estació de Mercat i alguns carrers pròxims.
 
Coincidint amb la celebració del Dia Universal dels Drets de la Infància aquestes instal·lacions del TRAM es van omplir de post-it amb missatges en llocs molt visibles i, en l’inrevés, una explicació del projecte i un nombre de compte perquè qui vulguin puguin contribuir amb aquesta causa.
 
El Projecto Dembayá és una iniciativa de Creu Vermella per a donar a conèixer a la Comunitat Valenciana el treball realitzat per aquesta organització perquè els nens de països africans que s’han vist obligats a deixar les seves llars per a treballar, regressin amb les seves famílies i recuperin una vida d’acord amb la seva edat en la qual el somriure ha de ser un element fonamental.
 
Per això, el lema d’aquesta campanya és “Dibuixa’ls un somriure. Encara queden molts somriures per dibuixar”, i per això han intentat amb ajuda del TRAM arribar a la societat alacantina a través dels somriures dels usuaris d’aquest transport, i convèncer de la necessitat de col·laborar per a eradicar situacions d’explotació i tràfic de menors.
 
Els voluntaris de la Creu Vermella van estar des de primera hora del matí en l’estació i també es van fer un volt pels carrers dels voltants, per a explicar als interessats en què consisteix la campanya, repartir fullets i gravar les reaccions de la gent al descobrir les frases ocultes en els centenars de papelillos grocs que sorgiran en aquesta instal·lació.
 
Després, aquests vídeos es penjaran en la pàgina de Facebook del projecto Dembayá i posteriorment serviran de base per a un audiovisual general d’aquesta iniciativa.
 
Solidaritat amb “Línia 0”
 
FGV ha prestat la seva col·laboració a Creu Vermella com una més de les actuacions de la iniciativa solidària “Línia 0” del TRAM, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbano.
 
Les activitats de “Línia 0” parteixen de l’acord entre diverses organitzacions existents en el panorama nacional d’ajuda als més desfavorits, mitjançant les quals es persegueix avivar un esperit solidari en la societat. TRAM vol posicionar-se com un suport desinteressat a aquests col·lectius, a més de jugar un paper actiu en el desenvolupament de la sensibilització i conscienciació social.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...