Data
30 de July de 2011

Dilluns que ve el TRAM d’Alacant deixa d’emetre bitllets en paper per a pensionistes i digitalitza aquests títols

El TRAM Metropolità d’Alacant deixarà d’emetre dilluns que ve bitllets senzills i d’anada i volta per a pensionistes i Tercera Edat en suport de paper. A partir del 1 de maig, l’empresa deixarà d’imprimir aquests títols i els clients que vulguin beneficiar-se de les corresponents tarifes reduïdes haurien de ser titulars d’una targeta digital personalitzada que podrà recarregar-se en les màquines automàtiques de trens i estacions.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha implantat aquest sistema en la xarxa alacantina per a donar un millor servei al col·lectiu i facilitar-los el seu viatge. Amb els nous títols digitals, no serà necessari que els jubilats i pensionistes comprin el seu bitllet en un dels canals atesos per personal del TRAM –taquilles i interventors-, sinó que també tindran oportunitat de beneficiar-se dels descomptes quan es pugin en un baixador, adquirint-lo en les màquines automàtiques d’estacions, baixadors, trens, trens-TRAM i tramvies, una mica impossible fins a fa uns mesos.
 
La targeta digital personalitzada per a Tercera Edat i pensionistes es pot utilitzar des de principis d’any i es tramita en qualsevol de les taquilles de la xarxa TRAM o en el Centre d’Atenció al Client de l’estació de La Marina. En uns dies, el client pot recollir la seva targeta en el mateix lloc que la va sol·licitar.
 
Per a obtenir aquest títol de transport és necessari presentar una única vegada la documentació que acredita que el viatger reuneix les condicions per a beneficiar-se de les tarifes per a pensionistes i una fotografia. Les targetes digitals tenen un cost de quatre euros i no caduquen.
 
La targeta digital personalitzada per a Tercera Edat permet a la seva titular obtenir bitllets per a viatjar per totes les zones, amb l’única excepció dels bitllets senzills per a viatjar únicament dintre de la zona A o TAM, ja que per a això existeixen els títols combinats, coneguts menjo Móbilis. Fins al moment TRAM ha emès 2.200 targetes digitals per a pensionistes.
 
Durant els quatre primers mesos de l’any FGV ha compatibilitzat l’expedició de bitllets en suport de paper amb les noves targetes digitals permetent l’ús d’ambdós títols. Des de la pròxima setmana, només els titulars de passades personals digitalitzats podran beneficiar-se dels descomptes per a pensionistes.
 
La tarifa especial que FGV ha establert per a bitllets senzills o d’anada i volta ajustats a les tarifes de pensionistes és un 50 per cent més barata que la normal, amb un mínim de percepció en tots els casos de 1,15 euros.
 
Targetes multiviaje
 
A més de les noves targetes que permeten la recarrega d’un sol viatge, en el TRAM són vàlides altres com la Gent Major que permet a les seves titulars viatjar en totes les línies del TRAM tantes vegades com vulguin a un preu de 9,50 euros -en el cas d’adquirir un abonament mensual- o 85,50 euros -per a l’abonament anual-.
 
D’altra banda, existeix una targeta digital multiviaje gratuïta cridada Bono Or i emesa pels diferents Ajuntaments per a viatjar per la zona A o TAM, que permet realitzar en aquesta zona un determinat nombre de viatges cada mes en condicions molt favorables per a l’usuari.
 
Per a més informació sobre tots aquests títols i tarifes els clients poden cridar al telèfon d’atenció al client del TRAM 900 72 04 72 o consultar la web www.fgvalicante.com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...