Data
12 de November de 2009

Directius de Metre Medellín visiten FGV a Alacant per a incorporar el seu model tranviari i de tren-TRAM

 

 

 

Visita delegació Medellín a Talleres de El CampelloFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) –TRAM Metropolità d’Alacant va rebre el 30 de juliol la visita de directius de Metre Medellín (Colòmbia) interessats pel model tramviari i de tren-TRAM de la xarxa d’Alacant, així com les característiques de les unitats que conformen el parc mòbil.

 

            La delegació, integrada per la delegada de Planeación de Metre Medellín, Maria Elena Restrepo, i el cap de Mobilització de Clients i responsable de Material Rodador, Jaime Alfonso Roda, van conéixer “in situ” les instal·lacions del TRAM d’Alacant, com els tallers d’El Campello i les estacions de Mercat i MARQ d’Alacant. A més, van viatjar en un tren-TRAM i en un tramvia Bombardier on van comprovar “la comoditat, capacitat i accessibilitat d’ambdós unitats”, segons paraules de Maria Elena Restrepo.

 

            L’objectiu d’esta visita no ha sigut un altre que conéixer de primera mà els múltiples avantatges que oferix el TRAM d’Alacant a l’hora de connectar centres urbans amb interurbans amb tren-TRAM i implantar el model tramviari en la ciutat de Medellín, connectant als 3.200.000 habitants de la Vall d’Embruta, en el centre de la Serralada dels Andes.

 

Tal com va explicar Maria Elena Restrepo, els projectes a Medellín són dos: d’una banda, la creació d’un nou corredor, una nova línia servida per tramvies que acaba de ser aprovada i que actualment està servida únicament per autobusos; i d’una altra, la rehabilitació d’una antiga via fèrria fora de servici servida en un futur per tren-TRAM i la comesa del qual serà unir els deu municipis que conformen la Vall d’Embruta, els seus centres urbans i interurbans.

 

La directora de Planeación de Metre Medellín va ressaltar els paral·lelisme i similituds existents entre Alacant i Medellín: Ambdós línies comencen a partir d’una antiga línia ferroviària, amb recorreguts interurbans i urbans, que pretenen comunicar no sols el nucli de la ciutat, sinó esta amb els afores i altres municipis que travessa en el seu recorregut.

 

            Estes dos noves línies se sumarien al servici que presta actualment Metre Medellín, una xarxa de 32 quilòmetres de recorregut.

 

            Maria Elena Restrepo i Jaime Alfonso Roda van destacar la capacitat del TRAM per a integrar-se en l’entramat urbà i connectar, com un proximitats,   Diferents municipis, així com l’aposta de FGV per un transport públic sostenible.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...