Data
15 de August de 2010

Diversos senderistas recorren demà dissabte el traçat del TRAM Altea-El Campello en homenatge als peons camineros

 
 
Nombrosos afeccionats al senderisme recorreran demà dissabte, 15 de maig, la distància compresa entre Altea i El Campello per camins que discorren paral·lels al traçat del TRAM d’Alacant. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora un any més amb l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat que ha organitzat aquesta III Mitja Marxa Ferroviària en homenatge a la figura dels antics peons camineros.
 
 
Aquest és el tercer any que aquesta Associació Cultural Ferroviària Mascarat organitzen aquest recorregut de 47 quilòmetres, plantejat com un entrenament de la Marxa Dénia-Alacant que se celebra el pròxim 28 de maig i que aquest any complix el seu dècim quarta edició i que planteja el repte de caminar 24 hores seguides per a cobrir la distància de 105 quilòmetres que separa les dues ciutats.
 
 
FGV col·labora amb aquestes activitats per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al club de Gent Supertram, des del qual es convoquen diferents activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.
 
 
Les marxes ferroviàries a Alacant van sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons camineros, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants de les vies s’encarregaven de recórrer el traçat abans que circulés el primer tren del dia, per a alertar de travesses cremades pels calius de carbó, cargols solts i altres desperfectes.
 
 
El dissabte s’espera que més de 70 persones entre les quals haurà emprats de FGV, afeccionats a l’atletisme i senderisme, grups ecologistes, associacions esportives i públic en general se sumeixen a aquesta iniciativa. La inscripció és lliure i estarà oberta fins a l’últim moment.
 
 
Els participants poden arribar A Altea pels seus propis mitjos o en TRAM. Un tren-TRAM de la Línia 1 sortirà de Mercat a les 6:44 hores amb destinació a Benidorm i realitzarà parades en les estacions habituals. L’arribada A Benidorm està prevista a les 7:53 hores, allí es farà trasbordo a la Línia 9 que surt a les 7:59 i que arribarà A Altea a les 8:14.
 
 
Serà llavors quan comenci l’autèntica aventura senderista en la qual s’invertiran més de 10 hores per a cobrir els 47 quilòmetres que disten entre l’estació d’Altea i l’estació del Campello, on es preveu arribar bé entrada la tarda.
 
El repte, caminar de Dénia a Alacant
 
La Mitja Marxa Ferroviària és una iniciativa dels treballadors de FGV agrupats en l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat para preparar el gran repte que els espera dintre de quinze dies a tots els quals s’animin a participar en la *caminata que partirà de Dénia fins a arribar A Alacant.
 
 
Aquest dissabte el recorregut serà més curt però presenta una dificultat afegida, ja que els participants no contaran amb vehicle de recolzo en el qual carregar les motxilles i el avituallamiento, pel que cada persona ha de ser autosuficient. La mitja marxa és una oportunitat de testar l’estat de forma dels participants i una alternativa per als quals encara no s’atreveixen amb la gran marxa de 24 hores.
 
 
La participació en la marxa del 15 de maig és gratuïta, però qui vulguin fer la marxa del dia 28 de maig han d’inscriure’s abans del 21 de maig i pagar una quota de 10 o 7 euros si estan federats en muntanya. Más informació en www.mascarat.és o en l’estació de La Marina de FGV a Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...