Data
03 de February de 2012

El 60 per cent dels viatgers usa el TRAM per a realitzar desplaçaments metropolitans dins de l´Alacantí

 

El 60 per cent dels viatgers utilitza els servicis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a realitzar desplaçaments metropolitans dins de la comarca de l´Alacantí. El tramvia ha guanyat en els últims anys adeptes que veuen en este mitjà una alternativa a l’ús del vehicle particular o d’altres transports públics comarcals per la seua rapidesa, comoditat i respecte al medi ambient.
 
El TRAM Metropolità d`Alacant ja ha transportat en el que va d’any a 3.019.049 usuaris en la zona a o TAM que va d’Estels fins al final del terme municipal d’El El Campello, enfront dels 1.796.489 que han utilitzat els servicis de FGV per a desplaçar-se per localitats de la resta de la província.
 
Els viatgers de la zona de l´Alacantí són quasi el 63 per cent del total de passatgers dels clients que té l’empresa en la província d’Alacant.
 
En els últims cinc anys, el percentatge d’estos passatgers sobre el volum general d’usuaris ha crescut més de vint punts. Així, mentres l’any 2005 els usuaris de les tarifes TAM eren el 43,2 per cent del total, hui en dia representen exactament el 62,7 per cent.
 
Els usuaris de la zona TAM en 2005 van ser 1.072.896, enfront dels 1.405.177 que usaven la xarxa per a desplaçar-se per altres zones tarifàries al nord del municipi d’El El Campello.
 
A finals de 2007, any de la inauguració de les estacions subterrànies de Mercat i MARQ i de la posada en marxa del primer tram de la Línia 4, els usuaris de la zona TAM (1.597.570 passatgers) van superar, encara que per escàs marge, als clients d’altres zones (1.129312 usuaris).
 
Creixement continu zona TAM
 
El creixement de viatgers de la zona a ha sigut continu en els últims mesos; enguany ja són un 26,57 per cent més que en 2010, la qual cosa es traduïx en 633.781 viatgers més al tancament del mes de setembre.
 
Les contínues millores i ampliacions introduïdes en les principals línies de en la zona TAM de la comarca de L´Alacantí han propiciat una acceptació cada vegada major dels servicis del metropolità com a alternativa de mobilitat i han consolidat el seu creixement continu.
 
Els servicis de FGV són el mitjà de transport triat cada dia per un nombre més gran de persones en la província alacantina i el TRAM ha passat de ser percebut com un transport intercomarcal, per a distàncies mitges entre la capital i les localitats del nord de la província, a contemplar-se com una alternativa a la mobilitat entre el centre d’Alacant i la seua principal àrea d’influència.
 
El TRAM acumula en 2011 un increment global de passatgers d’un 17,75 per cent.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...