Data
11 de May de 2014

El bitllet combinat de l’AVE ja es pot obtindre dins de les unitats del TRAM

El TRAM d’Alacant ha adaptat les màquines automàtiques embarcades en les unitats de tramvia i tren-TRAM perquè els usuaris que es desplacen en l’alta velocitat Madrid-Alacant puguen obtindre el seu bitllet combinat gratuït per a continuar els seus desplaçaments per la xarxa del metropolità fins a Benidorm.

Per a la prestació del dit servei combinat, FGV havia instal•lat ja màquines d’autovenda i canceladoras en les estacions del TRAM que han permés l’emissió i cancel•lació del títol de viatge, mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per Renfe. A partir d’aquesta setmana, també es pot realitzar l’adquisició gratuïta en les màquines embarcades dins de les unitats per a major comoditat dels passatgers.

Un total de 37.940 viatgers procedents de l’AVE Madrid-Alacant van utilitzar, des que es va iniciar el servei comercial de l’alta velocitat el 18 de juny fins al 31 de desembre del 2013, els serveis del TRAM Metropolità d’Alacant que comuniquen la capital provincial des de l’estació d’Estels fins a Benidorm. L’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i RENFE permet que els viatgers dels trens d’alta velocitat puguen utilitzar de manera gratuïta els serveis de tren-TRAM i tramvia.

Dels 37.940 bitllets combinats expedits, la majoria es van registrar en les màquines expenedores automàtiques, en concret 34.265, i la menor part en les taquilles de les estacions, en concret 3.675.

Durant els dies del mes de juny que l’AVE va estar en funcionament, els serveis del TRAM d’Alacant van ser utilitzats per 2.453 usuaris. Al juliol els desplaçaments realitzats van augmentar en 9.159 clients més. A l’agost la xifra es va incrementar fins als 9.272 viatgers; al setembre van ser 6.264; a l’octubre 4.114; al novembre 3.410 i, al desembre, 3.268 viatgers. Aquestes dades suposen que diàriament 192 clients de mitja han utilitzat la xarxa del metropolità.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix RENFE i el TRAM perquè els viatgers de l’AVE puguen arribar al seu destí combinant ambdós serveis de transport, igual que amb Proximitats. Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servei combinat són els actuals de RENFE, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Connexió amb Benidorm cada 30 minuts

L’estació d’Estels del TRAM d’Alacant està situada a uns 300 metres de l’estació de l’AVE. El temps de trajecte és d’1 hora i 12 minuts. La connexió ferroviària entre Estels i Benidorm compta amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AVE, mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 amb 16 parades.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...