Data
15 de March de 2021

El Consell amplia sis mesos més l’abonament gratuït del transport públic per a professionals sociosanitaris

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han anunciat que el Consell amplia sis mesos més l’Abonament Sanitat que dona accés al transport públic gratuït als i les professionals sociosanitaris i que des de la seua implantació el mes d’abril ha sigut utilitzat prop de 560.000 vegades.

Arcadi España i Ana Barceló s’han reunit per a valorar aquesta mesura que va posar en marxa la Conselleria de Mobilitat i la Autoritat de Transport Metropolità de València per a "facilitar la mobilitat als col·lectius que estan des del principi de la pandèmia en la primera línia de la lluita contra la COVID-19", ha recordat el conseller de Mobilitat.
 
Per part seua, la consellera de Sanitat ha volgut agrair a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat la seua "total predisposició per a facilitar el treball del personal sanitari en aquest any tan difícil".
 
Així, el personal sociosanitari ha realitzat al voltant de 560.000 desplaçaments gratuïts des d’el mes d’abril passat fins a les primeres setmanes d’aquest mes de desembre en Metrovalencia, MetroBus, Tram de Castelló i Tram d’Alacant.
 
Territorialment, s’han registrat més de 28.140 validacions en l’àrea d’Alacant, prop de 494.000 en la de València, i al voltant de 35.500 en la de Castelló.

Prorrogar l’Abonament Sanitat
 
Per a actualitzar l’abonament soci sanitari i prolongar la seua utilització sis mesos més, el personal sociosanitari haurà d’acudir als punts de venda habituals. En l’àrea metropolitana de València, es podrà prorrogar en les màquines de FGV i en les taquilles de Metrovalencia, així com en el Punt d’Atenció al Client de ATMV situat en l’estació de Metrovalencia del carrer Colón de València i en els estancs habituals de venda de abonaments transport. 
 
En l’àrea metropolitana de Castelló es pot ampliar la validesa de l’Abonament Sanitat en els punts de venda habituals, com a quioscos i estancs; i en l’àrea metropolitana d’Alacant en les taquilles de la xarxa de FGV.
 
Aquesta iniciativa de la Generalitat es va implantar durant l’estat d’alarma i per a Arcadi España, "es tracta d’un gest més de gratitud cap a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i del sector sociosanitari que estan treballant sense descans". Amb aquest objectiu la Conselleria i la ATMV han posat a la disposició del personal del sistema sociosanitari de la Comunitat Valenciana 9.550 bons per a desplaçar-se de manera gratuïta en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat.
 
L’anomenat Abonament Sanitat va dirigit al personal d’atenció sociosanitària, inclosos farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d’Emergències Sanitaris.
 
Els propis centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha sigut els encarregats de canalitzar la demanda i entregar els abonaments de transport directament entre el personal que així ho ha requerit.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...