Data
28 de June de 2024

El Consell aprova el decret llei que prorroga sis mesos les reduccions en els abonaments de transport i títols multiviatges

  • La gratuïtat de les persones menors de 31 anys es mantindrà fins al 31 de desembre i la reducció del 50% dels títols multiviatge romandrà fins al 31 de gener de 2025
  • La mesura afecta a Tram d’Alacant, Tram de Castelló, Metrovalencia, Metrobús i autobusos interurbans de la Generalitat

El ple del Consell ha aprovat el decret llei pel qual es prorroguen les reduccions temporals de tarifes en determinats servicis públics de transport competència de la Generalitat per un període de sis mesos.

En concret, este decret llei afecta a Tram d’Alacant, Tram de Castelló, Metrovalencia, Metrobús i autobusos interurbans de la Generalitat.

La reducció temporal del 50% del preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, exclòs el bitllet d’anada i tornada, en els servicis de transport terrestre competència de la Generalitat tindrà vigència fins al 31 de gener de 2025.

Per part seua, la gratuïtat temporal per a joves menors de 31 anys en els citats mitjans de transport serà vàlida fins al 31 de desembre.

Durant l’actual escenari econòmic inflacionista s’han vingut aprovant determinades mesures a l’efecte de reduir les tarifes dels títols de transport públic de persones, com els anteriors decrets llei aprovats pel Consell, amb l’objectiu d’ajudar a fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica, fomentar l’ús del transport públic i la mobilitat sostenible.

Actualment, persistix una taxa d’inflació que se situa encara lluny de l’objectiu a mitjà termini del Banc Central Europeu, per la qual cosa el Consell ha considerat oportú estendre durant sis mesos tant la gratuïtat en el transport públic per a les persones joves menors de 31 anys com la reducció de tarifes dels títols multiviatges de transport públic.

Notícies relacionades

25 - 06 - 2024

TRAM d’Alacant aconseguix el seu rècord de viatgers en els cinc principals dies de Fogueres amb més de 500.000 usuaris, un 11% més que l’any passat

El dia 22, amb 115.538 viatgers, ha sigut la jornada que ha concentrat més moviments La Línia 2 ha registrat...
18 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM fem un pas decisiu perquè Alacant tinga Intermodal després de huit anys de paràlisis”

Posa en valor l'esforç de Consell “per a desbloquejar i posar en marxa esta infraestructura” amb un import de 102...
14 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Per primera vegada la Generalitat posa en marxa un servici ininterromput del TRAM d’Alacant per a totes les Fogueres”

Destaca que “s'oferiran 120 hores de servici ininterromput entre el 20 i el 25 de juny” i es reforça la...