Data
27 de February de 2024

El Consell autoritza el conveni d’FGV amb Renfe per a facilitar l’accés de les persones usuàries de l’AVE Madrid-Alacant al TRAM d’Alacant

  • L’acord permet als viatgers i viatgeres d’Alta Velocitat utilitzar de manera gratuïta l’enllaç entre les estacions de Luceros i Benidorm
  • L’objectiu del contracte és millorar les condicions de mobilitat de la ciutadania i fomentar els desplaçaments cap a la costa alacantina

El Ple del Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe que permet que les persones usuàries dels trens d’Alta Velocitat i Llarga Distància puguen utilitzar els servicis del tramvia i tren-TRAM des de l’estació de Luceros fins a Benidorm.

L’objecte d’este acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix Renfe i el TRAM d’Alacant perquè els viatgers i viatgeres de l’AVE puguen arribar al seu destí combinant tots dos servicis de transport, igual que amb Rodalies.

Els títols que habiliten per a la utilització del servici combinat són els actuals de Renfe, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servici combinat, FGV va instal·lar màquines d’autovenda i cancel·ladores en les estacions del TRAM d’Alacant que permeten l’emissió i cancel·lació del títol de viatge, o bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per Renfe.

L’origen d’este acord es remunta a estiu de 2013 i ara s’amplia la seua validesa fins a l’any 2025.

L’estació de Luceros del TRAM d’ Alacant està situada a uns 300 metres de la de l’AVE, distància que desapareixerà en construir-se una estació intermodal en la qual es combinaran tots dos servicis.

48.294 persones usuàries en 2023

Les persones usuàries de l’AVE Madrid-Alacant que van viatjar l’any passat de manera gratuïta amb el TRAM d’Alacant després d’arribar a la capital, van aconseguir la xifra de 48.294.

Des que es va inaugurar este servici fa ja més d’una dècada, el 18 de juny de 2013, han utilitzat conjuntament l’alta velocitat i el metropolità 646.053 passatgers i passatgeres.

Notícies relacionades

28 - 06 - 2024

El Consell aprova el decret llei que prorroga sis mesos les reduccions en els abonaments de transport i títols multiviatges

La gratuïtat de les persones menors de 31 anys es mantindrà fins al 31 de desembre i la reducció del...
25 - 06 - 2024

TRAM d’Alacant aconseguix el seu rècord de viatgers en els cinc principals dies de Fogueres amb més de 500.000 usuaris, un 11% més que l’any passat

El dia 22, amb 115.538 viatgers, ha sigut la jornada que ha concentrat més moviments La Línia 2 ha registrat...
18 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM fem un pas decisiu perquè Alacant tinga Intermodal després de huit anys de paràlisis”

Posa en valor l'esforç de Consell “per a desbloquejar i posar en marxa esta infraestructura” amb un import de 102...