Data
29 de January de 2012

El gerent de l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca va visitar Alacant per a conéixer els trenes-TRAM

 

Visita de Serveis Ferroviaria de Mallorca para conocer los trenes TRAMFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va rebre la visita del nou gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Ramón Orta, qui es va desplaçar fins a Alacant per a conéixer com funcionen i quins són les principals característiques dels trenes-TRAM.
 
El director de FGV a Alacant, Jose Pascual Rubio, i la directora de Nous Negocis, Miraculosa López, van rebre tant José Ramón Orta com al director financer de SFM, Juan José Elias, en els tallers d’El El Campello, lloc en què es realitza el manteniment de totes les unitats elèctriques del TRAM Metropolità d`Alacant,inclosos els trenes-TRAM.
 
El gestor de transports balear utilitza en esta illa unitats de trenes-TRAM semblants a què unixen Alacant i Benidorm, i per això el nou gerent tenia especial interés a conéixer l’única ciutat d’Espanya en la que, de moment, estan en funcionament estos trens mixtos.
 
Després del recorregut pels tallers, tots es van desplaçar en un tren-TRAM especial fins a l’estació de la Marina per a visitar estes instal·lacions en què, entre altres departaments, està ubicat el Post de Comandament des del que es controlen totes les circulacions de la província.
 
Posteriorment, van partir rumb a Benidorm per a comprovar en trams de diferents característiques la versatilitat de les unitats de tren-TRAM, que poden circular com a tramvia i com a tren de rodalia, la qual cosa els convertix en un dels models més innovadors del mercat ferroviari.
 
Els trenes-TRAM pioners a Espanya
 
Visita técnica de Ferrocarrils de Mallorca al TRAMFGV es va convertir al juny del 2008 en la primera ciutat espanyola que va començar a utilitzar unitats mixtes de trenes-TRAM, amb les característiques d’accessibilitat i confort d’un tramvia i la potència d’un tren de rodalia. Actualment estos trens circulen entre les estacions d’Estels i Benidorm per una antiga via de quasi un segle d’antiguitat que s’ha preparat i electrificat per a poder donar este servici.
 
Els trenes-TRAM –Construïts per l’empresa Vossloh en la factoria d’Albuixech- són unitats elèctriques segures, ràpides, accessibles i respectuoses amb el medi ambient. El seu principal característica és la versatilitat que els permet circular per trams urbans i interurbans amb temps molt competitius, compartint parades i infraestructura amb la resta de tramvies. Estes unitats poden aconseguir velocitats punta de fins a 100 quilòmetres per hora.
 
En els últims anys, diversos operadors de transport han visitat la província per a conéixer el model d’explotació de FGV, especialment els trenes-TRAM, que han situat a l’empresa com un dels referents més innovadors en l’àmbit nacional i internacional.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...