Data
18 de February de 2010

El president de FEVE visita FGV Alacant per a conéixer els tren-TRAM que estudia implantar en quatre CCAA

 

 El presidente de FEVE visita FGV Alicante
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut la visita del president i màxim responsable de Ferrocarriles Españoles de Vía Estrecha (FEVE), Ángel Villalba, del director de la Divisió de Desenrotllament Estratègic i Internacionalització d’esta empresa, José Antonio Sebastián i de la directora gerent De Rodalia i regionals, Diana González.La delegació ha estat en els tallers d’El Campello per a conéixer els tramvies i tren-TRAM que presten servici a Alacant i que FEVE estudia implantar en diferents comunitats com Galícia, Astúries, Cantàbria i Múrcia.
 
El director de FEVE, empresa dedicada a la prestació de servicis de transport ferroviari de viatgers i mercaderies dependent del Ministeri de Foment, s’ha interessat especialment per les característiques i capacitats els tren-TRAM mixtos que, a Espanya, només circulen a Alacant. “Hem vingut a Alacant per a aprendre de l’experiència ferroviària d’esta província i aprofitar les sinergies que existixen entre FEVE i FGV”, han reconegut els membres de la delegació.
 
En els tallers d’El Campello, els responsables de FEVE s’han informat sobre qüestions relatives a la seguretat, al confort i a les prestacions dels tren-TRAM que fabrica l’empresa Vossloh. Es tracta d’unes unitats de gran versatilitat que tenen capacitat per a donar servici dins de les ciutats i en trams interurbans, i que han situat a Alacant com a referent ferroviari en l’àmbit nacional i internacional.
 
FEVE implementarà en els pròxims anys diverses línies ferroviàries en què farà millores i ampliacions com són la de Cabal i Nalón a Astúries; la de Ferrol a Galícia; la de Santander a Cantàbria; i, a Múrcia, el tramvia de Cartagena i la seua connexió amb La Mànega. En totes elles s’està estudiant la viabilitat d’utilitzar tren-TRAM semblants als d’Alacant.
 
La licitació per a l’adjudicació de la construcció d’estes màquines es farà pública previsiblement l’any que ve, perquè les composicions es construïsquen quasi alhora que es condicionen les vies i estacions. Per això, FEVE vol conéixer els avantatges d’estos models i les seues possibilitats.
 
De fet, esta és la segona vegada que una delegació de FEVE acudix a Alacant en el que va d’any. Els responsables de l’empresa van estar a la Comunitat Valenciana el passat mes de maig i van quedar gratament sorpresos en la seua primera visita per les modernes unitats dels tren-TRAM.
 
El tren-TRAM que circula per la xarxa de FGV Alacant, dissenyat i construït per l’empresa Vossloh, és un vehicle articulat lleuger que funciona com a tren de rodalia en l’àmbit metropolità i com a tramvia en l’àmbit urbà.Per les seues característiques, estos trens mixtos poden moure’s per la ciutat perquè té capacitat de circular en vies amb ràdios de corba tancats, desnivells variats i, a més, tenen una alta energia de frenada i acceleració.
 
El seu avantatge és que també presenten temps de viatge molt competitius en trajectes interurbans, sense necessitat que els usuaris realitzen transbord, per la qual cosa poden considerar-se una opció perfecta per a donar resposta a les noves necessitats de mobilitat.
 
El president de FEVE i els altres dos responsables de l’empresa que s’han desplaçat a Alacant han visitat també la fàbrica de Vossloh a València on han sigut rebuts pel president de Vossloh Espanya, Íñigo Parra, i pel membre executiu de la Direcció Internacional d’esta empresa, Norbert Schiedeck.
 
En l’actualitat, FEVE gestiona 1.214 quilòmetres de xarxa de via estreta en el nord d’Espanya, transporta 14 milions de passatgers i més de 4 milions de tones de mercaderies anuals.
 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...