Data
29 de October de 2008

El president de la Generalitat assitix la posada en funcionament del Pla d’Instal.lacions fotovoltaiques de FGV

Uncategorized

El President a Tallers MachadoEls mòduls solars instal·lats per FGV cobrixen superfície total ocupada pròxima a 18.000 m2 el que la convertix en la major instal·lació de plaques fotovoltaiques situades en cobertes industrials dins de la Comunitat Valenciana i una de les majors d’Espanya.

 València (29-10-08). El president de la Generalitat, Francisco Camps ha assistit este matí la posada en funcionament del Pla d’Instal·lacions Fotovoltaiques dels tallers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

 El Pla ha suposat la instal·lació per part de FGV de 10.400 mòduls solars fotovoltaics en les cobertes dels tallers de Metrovalencia i del Tram d’Alacant que generaran prop de 3.000.000 de kw h d’energia a l’any.
 
El cap del Consell ha apuntat que seran prop de 1.300 les famílies que podrien veure’s directament beneficiades de la llum que emetran estes plaques i ha defés les sinergies entre sostenibilitat, transport públic, modernitat “per a una societat que troba camins interessants en què seguir i realitats pràctiques que continuar posant en marxa” que permeten obrir noves expectatives.
 
En la seua intervenció, Camps ha explicat des de la Generalitat s’impulsa el compromís de combinar les energies alternatives i l’aposta pel transport públic amb l’objectiu de disminuir l’impacte mediambiental que suposa transportar tots els seus usuaris.
 
En este sentit, el Cap de l’Executiu valencià ha elogiat la xarxa de transport públic que vertebra la Comunitat i ha subratllat que es tracta d’una infraestructura “molt important”, fonamentalment en l’àrea metropolitana de València i Alacant, i que així mateix està en ple procés de desenvolupament en l’àrea metropolitana de Castelló”   
 
Els mòduls solars instal·lats per FGV cobrixen superfície total ocupada pròxima a 18.000 m2 el que la convertix en la major instal·lació de plaques fotovoltaiques situades en cobertes industrials dins de la Comunitat Valenciana i una de les majors d’Espanya, de caràcter públic.
 
L’actuació, que ha suposat una inversió de 11.963.000 d’euros, comportarà a FGV un estalvi anual superior al milió d’euros en la factura elèctrica.
 
D’acord amb els estudis realitzats esta la inversió realitzada s’haurà amortitzat en un termini de temps d’entre deu i dotze anys. El cost d’implantació d’esta infraestructura resulta altament recomanable, ja que la vida útil d’estes instal·lacions és de 25 anys.
 
La iniciativa de FGV respon al compromís de la el compromís de l’empresa per la sostenibilitat i l’ús de les energies renovables, establit en la Declaració de Sostenibilitat que la companyia va fer públic l’any 2006.
 
El consum d’energia elèctrica de FGV en 2007 va ascendir en total a 84.054.667 kw h, dels que 77.973.817 kw h corresponen al consum de la xarxa de Metrovalencia i 6.080.850 kw h al del TRAM Metropolità d’Alacant.
 
 La Comunitat, líder en política energètica
 
La potència total d’energia solar fotovoltaica en servici en la Comunitat ascendix a 218 MW repartits en 4.000 instal·lacions, i el consum elèctric de més de 100.000 llars s’abastix per mitjà d’este tipus d’energia.
 
En la Comunitat es troba instal·lada un 15 per cent de la potència total del país, a pesar que la superfície de la Comunitat constituïx només el 5 per cent de la superfície total del territori espanyol.
 
Pel que fa al sector de l’energia solar fotovoltaica, cal destacar que s’han creat un total de 4.500 ocupacions. En este sentit, ressalta que la capacitat de producció de les 5 fàbriques de mòduls fotovoltaics implantades en la Comunitat suposa el 30 per cent del total del país i han suposat la creació d’1.000 ocupacions, i existixen 350 empreses instal·ladores, consultores i enginyeries especialitzades en energia solar fotovoltaica que empren al voltant de 3.500 persones.
 
Finalment, cal recalcar que respecte a les energies renovables, en quatre anys s’ha triplicat la potència elèctrica instal·lada procedent de fonts renovables aconseguint el 30 per cent, i al final de la legislatura s’aconseguirà el 42 per cent.
 
 

Notícies relacionades

04 - 07 - 2024

TRAM d’Alacant modifica el sábado 6 el servicio entre Altea y Calp por pruebas técnicas en el viaducto de El Algar

El trayecto desde Altea hasta Calp, pasando por Garganes, se realizará el sábado en autobús entre las dos estaciones entre...
04 - 07 - 2024

TRAM d’Alacant modifica el dissabte 6 el servici entre Altea i Calp per proves tècniques en el viaducte del Algar

El trajecte des d'Altea fins a Calp, passant per Garganes, es realitzarà el dissabte amb autobús entre les dos estacions...
03 - 07 - 2024

TRAM d’Alacant inicia el dia 5 el servici nocturn de divendres, dissabtes i vespres de festiu del Tramnochador de les línies 1, 2, 3, 4 i 9

Les circulacions nocturnes conclouran el 31 d'agost i inclouen el dimecres 14 d'agost, vespra de la festivitat de l'Asunción de...