Data
09 de July de 2011

El projecto ?Engage? acosta a alumnes de l’IES Gaia de San Vicente les oportunitats laborals del TRAM


alumnos del IES GAIA
 
Treballadors voluntaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a Alacant que participen en el projecto “Engage” impulsat per la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana (Fundar) van mostrar ahir a un grup d’alumnes de l’IES Gaia de San Vicente el Lloc de Comandament de l’estació de La Marina del TRAM Metropolità d’Alacant i la resta d’instal·lacions de la principal seu de FGV en la província.
 
El projecto “Engage” forma parteix d’una campanya internacional iniciada en 2002 amb l’objectiu de fomentar el voluntariat en les diferents companyies i societats de forma organitzada. Les accions de voluntariat corporatiu d’aquest projecte estan dissenyades per Fundar i dirigides, principalment, a alumnes de 4º de l’ESO (15-16 anys), que han de començar a decidir el seu futur educatiu-professional. La iniciativa busca reduir l’abandó escolar i afavorir l’orientació professional dels alumnes.
 
Durant la visita a La Marina, els voluntaris de FGV han explicat als joves les diferents sortides professionals que poden trobar en aquesta empresa si els interessa el sector ferroviari, la mecànica, l’electricitat o qualsevol altre ofici relacionat amb els perfils laborals d’aquesta gestora de transports.
 
El grup estava compost per joves de Primer curs d’un Programa de Qualificació Professional Inicial (PCPI). El personal del TRAM ha insistit als joves sobre la importància de tenir una titulació –ESO, Batxiller, FP, Diplomatura o Llicenciatura- i de no abandonar prematurament els estudis. A més, també els han parlat del Pla d’Igualtat que segueix actualment FGV perquè no existeixin discriminacions per raó de sexe en cap dels llocs de treball.
 
Els joves han visitat el Lloc de Comandament des del qual es controla tota la circulació de trens i seguretat de les instal·lacions del TRAM. També han vist com treballa el personal de tallers que s’encarrega dels trens diésel de la Línia 9.
 
Col·laboració de FGV
 
Durant aquest curs, dotze instituts visitaran les instal·lacions que FGV té tant a València com a Alacant. Unes visites en les quals els treballadors de l’empresa, de manera totalment voluntària, explicaran als alumnes la seva experiència laboral en el sector ferroviari. Posteriorment, els guiaran en un recorregut perquè coneguin els diferents departaments i observin com es desenvolupa el dia a dia en cada lloc de treball, passant des de l’administració fins al Lloc de Comandament i els tallers.
 
La col·laboració de FGV en aquest projecte s’emmarca dintre de les diferents activitats de Línia 0 per a fomentar la responsabilitat social corporativa que permeten a l’empresa impulsar accions solidàries, participatives i amb una transcendència positiva per al conjunt dels ciutadans.
 
La participació dels treballadors de FGV en “Engage” és totalment voluntària. Amb ell es pretén promoure les accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i el voluntariat per a involucrar l’activitat de les empreses amb el seu entorn social.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...