Data
01 de September de 2010

El trajecte del TRAM marca la XIV Marxa Ferroviària Dénia-Alacant en record als peons camineros

los premiados

 
 
Gairebé quatre-cents afeccionats al senderisme han participat en la XIV Marxa Ferroviària que va sortir el divendres a les 22:00 hores de Dénia i va arribar A Alacant ja passades les 20:00 hores del dissabte. Encara que no tots els esportistes van realitzar el recorregut complet, sí van ser varis els quals van completar els 105 quilòmetres que separen ambdues localitats, i van caminar durant gairebé 24 hores per camins paral·lels o propers al traçat del TRAM.
 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha col·laborat un any més amb l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat, que organitza aquesta cita cada mes de maig per a homenatjar la figura dels antics peons *camineros i fomentar la pràctica del senderisme.
 
La lluna plena d’aquest cap de setmana ha permès als caminantes gaudir dels enlluernadors paisatges que travessa el *TRAM, les vies del qual discorren a escassos metres dels penya-segats costaners i d’altres paratges característics de l’orografia de la província.
 
 
la llegada
Els senderistas han travessat deu municipis per rutes secundàries i altres vies pròximes a l’antic *trenet i a la xarxa de FGV a Alacant per la qual actualment circulen els trens i tramvies de la xarxa TRAM.
 
El grup ha anat acompanyat per un vehicle de suport i avituallamiento per a dur els embalums i recollir a qui necessitessin ajuda. A més, en el camí han realitzat diferents desocupades per a reposar forces, descansar uns minuts o rebre un massatge per a desentumir els músculs.
 
Els ajuntaments dels municipis pels quals passa aquesta marxa i multitud d’empreses de tot tipus col·laboren tots els anys per a facilitar la marxa, oferir un refrigerio als participants, garantir la seva seguretat o donar suport a l’organització en altres qüestions tècniques.
 
La marxa ferroviària entre Dénia i Alacant va sorgir amb l’objectiu d’homenatjar la figura dels peons camineros, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants recorrien el traçat abans que circulés el primer tren del dia per a comprovar que estigués en bon estat.
 
Ampliació del club Gent SuperTRAM
 
FGV col·labora en aquesta activitat per a donar a conèixer els seus serveis i animar als alacantins a sumar-se al nou club de Gent Supertram que, periòdicament, convoca, activitats socioculturals i relacionades amb el medi ambient.
 
A l’arribada a la meta, situada en l’estació de La Marina d’Alacant, els participants han gaudit d’un berenar mentre se celebrava la cerimònia del lliurament de trofeus als més de quaranta patrocinadors.
 
També s’ha premiat als participants de més de 60 anys que han completat tot el recorregut, a les dones, als més joves.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...