Data
03 de March de 2014

El TRAM d’Alacant adapta les màquines automàtiques al pagament amb targetes amb PIN

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat l’adaptació dels sistemes de peatge del TRAM Metropolità d’Alacant al pagament amb targeta de crèdit amb PIN per a facilitar la compra de bitllets en qualsevol punt de la xarxa per un pressupost de 471.967,21 euros, IVA exclòs.

En l’actualitat, les maquines automàtiques de títols de transport únicament permeten el pagament mitjançant targetes de crèdit amb banda magnètica. Per a poder utilitzar les de codi PIN en totes les màquines del sistema s’ha d’implantar la norma EMV-2 en els equips que admeten el pagament a crèdit.

Perquè açò siga possible, FGV substituirà els targeters actuals en les màquines automàtiques per altres que complisquen la norma ja mencionada. També, serà necessària la instal•lació d’un teclat “Pin-pad” que permeta la introducció del número secret en el frontal de les màquines, és a dir, el denominat codi PIN i la substitució del lector de banda magnètica per un altre dotat de teclat i lectura del xip.

Les màquines de crèdit que requerixen d’aquesta adaptació són 115. Entre aquestes, 12 es troben en l’interior de les unitats del tren convencional de la Línia 9; 18 es troben en les unitats dels tren-Tram pertanyents a la Línia 1; i 42 són es troben en les unitats elèctriques del tramvia de les Línies 3 i 4.
Les restants 43 es troben dividides entre estacions subterrànies, de superfície i terminals portàtils de venda en estacions. D’aquesta manera, 14 se situen en instal•lacions soterrades i el mateix número en estacions a l’aire lliure, mentres que 15 són terminals portàtils en punts de venda.

Recentment, FGV ha realitzat el procés d’adaptació de les màquines expenedores de títols de transport als nous bitllets de cinc euros en el TRAM Metropolità d’Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...