Data
16 de December de 2015

El TRAM d’Alacant oferirà servici gratuït per a celebrar el Dia Sense Cotxe

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat la importància d’utilitzar el transport públic perquè és “més segur, més accessible i, sobretot, contribuïx a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat”. Estes declaracions les ha realitzat en l’acte de presentació de la Setmana de la Mobilitat i Dia sense Cotxe, organitzada per la Generalitat durant els dies 16 al 22 de setembre davall el lema “Utilitza el transport públic…Deixa’t portar”.

En el transcurs de l’acte, Salvador ha informat que “per primera vegada en les tres províncies el servici de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló obriran les seues portes als ciutadans i ciutadanes perquè de forma gratuïta puguen disfrutar dels avantatges que oferix el transport públic”, ja que, segons ha defés, “és un transport còmode, accessible i sostenible”. D’esta manera, la Generalitat se suma a la celebració del Dia Europeu sense Cotxe dimarts que ve 22 de setembre, ja que, fins ara sempre s’havia realitzat este servici en cap de setmana, reduint l’impacte en un dia laboral, i mai s’havia fet una acció conjunta en les tres províncies.

Els servicis del transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló desplacen anualment més de 72 milions de viatgers, la qual cosa suposa que diàriament es realitzen més de 200.000 desplaçaments. Així, el pròxim dia 22 es van a oferir este servici de forma gratuïta a totes les persones que ho utilitzen, “el que permetrà, sens dubte, incrementar esta xifra d’usuaris”- ha afegit la consellera.

Per a Salvador, l’ús del transport públic aporta nombrosos avantatges al conjunt de la societat com és el cas de “la reducció d’accidents, la descongestió del tràfic, rodat, així com la reducció de CO2 al disminuir el consum de combustible en les ciutats. Al seu torn, – ha continuat la consellera- permet garantir la mobilitat de milers d’usuaris durant tot l’any, per la qual cosa és necessari ser eficients en la gestió i apostar per un transport de qualitat, accessible, segur, sostenible i intermodal amb altres mitjans de transport”.

Finalment, la consellera Maria José Salvador ha comunicat que, a més de la gratuïtat del transport públic dependent de la Generalitat, la conselleria ha organitzat el dia 22 de setembre una sèrie de xarrades i conferències sobre el transport ferroviari i la mobilitat sostenible, així com activitats infantils per a conscienciar als més xicotets dels avantatges d’utilitzar el transport públic.

Estes activitats es van a desenrotllar en l’estació de l’Alameda de València i en la platja del Postiguet d’Alacant. A més- ha afegit la consellera- “volem recuperar i impulsar un cotxe emblemàtic com és el Limón-Express, sempre que els comptes ho permeten”.

Finalment, la consellera ha informat que el dia 21 de setembre hi haurà una visita de portes oberta al port de comandament de Metrovalencia.
En definitiva, ha dit Salvador, “el que pretenem amb esta mesura pionera a Castelló, València i Alacant és contribuir a una economia baixa en carboni en l’àmbit de la lluita de la Comunitat Valenciana contra el canvi climàtic”.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...