Data
28 de June de 2011

El TRAM d’Alacant oferix més capacitat en els seus tramvies per a respondre a la demanda de Fogueres

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferix estes festes de Fogueres major capacitat en els seus tramvies al disposar-los en composicions dobles, en les línies 3 (Luceros-Venta Lanuza) i 4 (Luceros-Plaça de la Corunya) per a facilitar la mobilitat dels alacantins i visitants en els servicis especials programats per l’empresa durant les festes de Sant Joan.

Concretament, entre el passat 17 de juny –Data en què s’actiu el dispositiu especial- i el pròxim 29 d’este mes –Últim dia del concurs de castells de focs-, el TRAM Metropolità d’Alacant haurà oferit 1.254.626 places en tota la província perquè els ciutadans puguen desplaçar-se còmodament en este mitjà de transport ràpid, segur i sostenible sense necessitat d’utilitzar un vehicle particular.

D’eixe mas d’un milió de places, aproximadament el 20 per cent correspon als tramvies i trenes-TRAM nocturns que funcionen des del passat 17 de juny durant tota la nit o fins a altes hores de la matinada, depenent de la programació festera de cada dia. En total, quasi 600 circulacions cobriran estos dies els trajectes entre Alacant i El El Campello o Benidorm en horari nocturn.

Reforç en la capacitat de composicions
A més d’estos servicis nocturns, bona part de les circulacions de la Línia 3 (Luceros -El Campello/Venta Lanuza) i Línia 4 (Luceros -Platja de Sant Joan) oferixen estos dies major capacitat d’ocupació perquè estan circulant amb composicions dobles compostes per dos tramvies, o perquè s’han posat en servici en estos trajectes trenes-TRAM més grans.

Així, el TRAM d’Alacant ha aconseguit augmentar un 50 per cent la seua oferta de places respecte a les Fogueres del passat any, i un 100 per cent en el cas de la L-4 que recorre la platja de Sant Joan i que és una de què major demanda té sobretot en època estival, festius i vacacions.

Les circulacions dobles en la Línia 4 són una novetat d’enguany, possible gràcies a les obres connexions fa uns mesos per a prolongar les andanes d’alguns dels seus baixadors i ajustar-los a la longitud de dos tramvies Bombardier.

Distribució de places per Línies
En la distribució de places oferides estos tretze dies per línies, precisament és la L-4 la que nombre més gran ha posat en servici amb 278.784 diürnes i 105.216 nocturnes. La L-3 oferirà 239.916 places en horari regular i 65.606 a les nits; i la L-1 ha posat a disposició dels viatgers 202.488 places durant el dia i 8.496 a la nit.

D’altra banda, la Línia 9 oferix estos dies 104.520 places i la Llançadora entre Porta del mar i Sangueta 249.600.

El TRAM és el millor mitjà de transport per a desplaçar-se per Alacant, sobretot per a accedir a la capital, en unes dates en què els principals carrers del centre de la ciutat estan tancades i en les que el cansament o el consum d’alcohol fan més perillosa la conducció.

Per a més informació sobre els servicis, els usuaris poden consultar els horaris de pas, a més de en les estacions i parades de TRAM en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.fgvalicante.com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...