Data
02 de July de 2011

El TRAM d’Alacant prorroga un mes l’existència de bitllets en suport de paper per a pensionistes

El TRAM Metropolità d’Alacant ha prorrogat un mes més l’existència de bitllets senzills i d’anada i volta per a pensionistes i Tercera Edat en suport de paper. A partir del 1 de maig, l’empresa deixarà d’imprimir aquests títols i, els clients que vulguin beneficiar-se de les corresponents tarifes reduïdes haurien de ser titulars d’una targeta digital personalitzada que podrà recarregar-se en les màquines automàtiques de trens i estacions.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha implantat aquest sistema en la xarxa alacantina per a donar un millor servei al col·lectiu i facilitar-los el seu viatge. Amb els nous títols digitals, no serà necessari que els jubilats i pensionistes comprin el seu bitllet en un dels canals atesos per personal del TRAM -taquilles i interventors-, sinó que també tindran oportunitat de beneficiar-se dels descomptes quan es pugin en un baixador, adquirint-lo en les màquines automàtiques d’estacions, baixadors, trens, trens-TRAM i tramvies, una mica impossible fins a fa uns mesos.
 
La targeta digital personalitzada per a Tercera Edat i pensionistes es pot utilitzar des de principis d’any i es tramita en qualsevol de les taquilles de la xarxa TRAM o en el Centre d’Atenció al Client de l’estació de La Marina. En uns dies, el client pot recollir la seva targeta en el mateix lloc que la va sol·licitar.
 
L’ampliació del termini de vigència dels bitllets en suport de paper permetrà als clients disposar d’unes setmanes més per a tramitar el seu nou títol.
 
Per a obtenir aquest títol de transport és necessari presentar una única vegada la documentació que acredita que el viatger reuneix les condicions per a beneficiar-se de les tarifes per a pensionistes i una fotografia. Les targetes digitals tindran un cost de 4 euros i no caduquen.
 
La targeta digital personalitzada per a Tercera Edat permet treure bitllets per a totes les zones, excepte la zona A o TAM. Fins al moment TRAM ha tramitat prop d’un miler de targetes digitals per a pensionistes.
 
FGV va transportar el passat any en la província d’Alacant a 540.629 pensionistes que es van beneficiar d’alguna de les tarifes especials per a jubilats i tercera. El 30 per cent va comprar un bitllet senzill o d’anada i volta.
 
Concretament, les taquilles i interventors de FGV van despatxar el passat any a Alacant 162.748 bitllets senzills o d’anada i volta a majors de 65 anys i persones que van acreditar tenir el carnet de pensionista. La tarifa especial que FGV ha establert per a aquest col·lectiu és un 50 per cent més barata que la normal aplicable al recorregut que vagin a realitzar, amb un mínim de 1,15 euros.
 
Targeta digital multiviaje
 
D’altra banda, TRAM va transportar el passat any a 377.881 pensionistes titulars bé d’una targeta digital multiviaje gratuïta emesa pels diferents Ajuntaments per a viatjar per la zona TAM -Bono Or-; bé d’una targeta de semblants característiques, emesa per FGV per a viatges per tota la xarxa provincial del TRAM -targeta Gent Major-.
 
Les targetes Gent Major permeten a les seves titulars viatjar gratis en TRAM tantes vegades com vulguin a un preu de 9,50 euros, en el cas d’adquirir un abonament mensual o 85,50 euros per a l’abonament anual.
 
Per a més informació sobre tots aquests títols i tarifes els lientes poden cridar al telèfon d’atenció al client del TRAM 900 72 04 72 o consultar la web www.fgvalicante.com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...