Data
29 de May de 2011

El TRAM d’Alacant realitzarà un simulacre del Pla d’Emergència i Evacuació entre Estels i Mercat

El TRAM Metropolità d’Alacant realitzarà aquesta nit un simulacre d’abast de tramvies en el túnel que connecta les estacions de Mercat i Estels.
 
Aquesta és la primera vegada que s’activa un operatiu en aquest tram de la xarxa del TRAM, amb el que es pretén verificar l’eficàcia en la coordinació de mitjans davant una possible situació d’emergència en les seves instal·lacions i posar a prova el seu Pla de Autoprotección.
 
Per a això s’ha organitzat un ampli operatiu especial en el qual participaran membres del Cos Nacional de Policia, Policia Local, Bombers d’Alacant, serveis mèdics de la Conselleria de Sanitat i personal de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).
 
A partir de la mitjanit, saltaran les alarmes pel simulacre de sinistre i es desencadenarà una seqüència d’esdeveniments que permetrà comprovar que tots els implicats saben com reaccionar en cas de catàstrofe.
 
FGV complix d’aquesta forma amb el Pla de Autoprotección que preveu realitzar periòdicament simulacres i que els seus treballadors rebin formació en matèria de seguretat, una mica que ja han fet tots els integrants de la plantilla de TRAM d’Alacant per a saber reaccionar davant qualsevol situació d’emergència que es pugui donar en la xarxa Alacant – Denia.
 
Cort de carrers i ferits
 
Entre altres coses, està previst que en el simulacre @haver_de<3>/ evacuar-se aproximadament trenta ferits -voluntaris de la Universitat Miguel Hernández-. Això obligarà a muntar un hospital de campanya en els voltants del Mercat i a acordonar alguns carrers de l’entorn i fins i tot tallar el tràfic.
 
Coordinació permanent
 
Aquest no és el primer simulacre coordinat que el TRAM i la resta de cossos implicats en la seguretat ciutadana activen a Alacant. El passat mes de desembre, TRAM va posar a prova la seguretat del túnel del Benacantil que uneix les estacionis de MARQ i Mercat. Així mateix, fa un parell d’anys un espectacular simulacre en el qual van participar actors de la Ciutat de la Llum va comprovar la seguretat de les instal·lacions de Mercat.
 
Amb l’ampliació de la xarxa i l’obertura de nous trams i instal·lacions subterrànies, FGV i els responsables de la seguretat ciutadana d’Alacant aniran posant a prova la seguretat en altres ubicacions.
 
Així mateix, els responsables de seguretat mantenen periòdicament reunions de coordinació de seguretat per a actuar en casos d’emergència o per a prevenir situacions que poguessin resultar perilloses com, per exemple, el tancament de l’estació d’Estels quan es llancen mascletàs en la superfície.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...