Data
13 de July de 2010

El TRAM d’Alacant va transportar un total de 74.286 viatgers durant els passats dies de Setmana Santa

 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha guanyat aquesta Setmana Santa gairebé 15.000 viatgers en la seva línia Alacant-Denia respecte als mateixos dies festius del passat any. En concret, el TRAM ha estat el mitjà de transport triat per 74.286 persones entre el 1 i el 5 d’abril i ha transportat 3.000 persones més cada dia de mitjana.
 
 
La xifra representa un increment de 14.537 viatgers respecte al nombre transportat en l’any 2009, el que significa un augment d’un 24,33% en l’afluència d’usuaris. En això ha tingut sens dubte una important repercussió l’ampliació de la Línia 4 per la Platja de San Juan i el Cap de l’Horta.
 
 
FGV preveia, com així ha estat, un increment de passatgers en la Línia 4 durant les vacances, ja que el seu traçat discorre en bona part per zones de la ciutat en les quals existeix un important nombre de residències vacacionals i, a més, connecta el centre urbà amb espais d’oci i esplai als quals els veïns acudeixen amb freqüència durant les vacances i quan arriba el bon temps.
 
 
Serveis especials pels actes de Setmana Santa
 
 
Un altre dels aspectes que han contribuït a aquest increment de viatgers en la xarxa de FGV han estat les facilitats ofertes per l’operadora de transports per a accedir al centre i regressar a casa, amb serveis especials de la L4 i la L3 fins a les dues de la matinada.
 
 
El TRAM ha estat triat pels alacantins i els turistes com una alternativa perfecta per a desplaçar-se sense sofrir els embusos i els corts de tràfic que afectaven a més de 80 carrers del centre de la ciutat durant les processons de Setmana Santa.
 
El TRAM és un mitjà de transport còmode, ecològic, ràpid, barat i modern pel qual cada vegada opta un major nombre de persones per a realitzar els seus desplaçaments. Un altre dels seus atractius són les ofertes comercials i convenis que ha arribat a amb determinades instal·lacions culturals i d’oci com el MARQ, els parcs temàtics de Benidorm o l’empresa de creuers KON TIKI que connecta el port d’Alacant amb Tabarca.
 
 
En tots aquests casos, els ciutadans poden comprar les entrades en les estacions de *FGV i beneficiar-se de diferents descomptes i viatges gratuïts.
 
 
Afluència per dies
 
 
El Dijous Sant va ser el dia de major afluència de viatgers amb 17.254 passatgers registrats. El divendres, 2 d’abril, TRAM va transportar a 17.067 persones, el dissabte a 15.945, el diumenge a 13.114 i, finalment, el Dilluns Sant, 10.906 usuaris van triar els serveis de FGV a Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...