Data
31 de August de 2011

El TRAM es va sumar ahir diumenge a la celebració del Dia del Veí en el Parc El Morant d’Alacant

 stand del tram

 
El TRAM Metropolità d’Alacant es va sumar ahir a la II Jornada Dia del Veí promoguda per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alacant que va congregar a milers de persones en el Parc El Morant en una trobada lúdica i intergeneracional.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va participar en aquesta jornada amb un stand en el qual els veïns van rebre informació sobre els avantatges d’aquest transport, els seus serveis, les futures ampliacions i les diferents propostes de participació social que articula l’empresa pública de transports per a animar l’activitat social d’Alacant i dels municipis units per aquesta infraestructura.
 
participantes en la jornada
 
La jornada es va dissenyar com una trobada festiva, amb propostes per a totes les edats com tallers, actuacions musicals, teatre, cercaviles, artesania i degustacions de productes típics.
 
L’Ajuntament d’Alacant, el TRAM i la resta de participants en aquesta trobada es van sumar així a les múltiples accions simultànies realitzades durant el cap de setmana en diferents ciutats amb motiu del Dia Europeu del Veí, una jornada instaurada fa aproximadament una dècada per a reconèixer la importància del moviment veïnal, de l’associacionisme i de totes aquelles propostes que fomenten les relacions de cooperació i convivència ciutadana.
 
La participació de FGV i de l’Ens Gestor de la Xarxa de Transport i de Ports de la Generalitat (GTP) es va concretar en una carpa en la qual personal d’aquestes empreses va informar sobre els seus diferents serveis, horaris, plans de desenvolupament i propostes d’oci i cultura que impulsen durant tot l’any i a les quals estan convidats a participar tots els veïns.
 
A més, es van repartir alguns objectes de marchandising del TRAM i es va convidar als alacantins a unir-se al perfil de facebook Gent SuperTRAM en el qual poden estar al tant i opinar sobre les iniciatives que l’empresa organitza per a tots aquells convençuts dels avantatges d’utilitzar aquest tipus de transport públic de viatgers.
 
El TRAM anima a la participació
 
El TRAM, a més de ser una infraestructura que vertebra bona part de la província d’Alacant, vol tenir un paper com catalitzador d’activitats de dinamització social. Per això, des de fa temps, organitza i col·labora en diferents activitats educatives, de temps lliure, mediambientals que, a més, són una forma de donar a conèixer els seus serveis.
 
Així, han sorgit iniciatives com els viatges culturals per a usuaris de centres de la Tercera Edat organitzats al costat de l’Ajuntament d’Alacant, les campanyes escolars “A descobrir el tramvia” o “Aprèn a ser Gent SuperTRAM” o les activitats Nanotram realitzades en diferents estacions de la xarxa ferroviària i que estan dirigides als més petits.
 
TRAM també oferix habitualment actuacions musicals dintre del programa MusicTRAM, acull exposicions en les seves estacions més emblemàtiques i organitza actes específics per a commemorar dates especials com el Dia Europeu sense cotxes, el Dia de l’Arbre o el Dia del Llibre, entre uns altres.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...