Data
07 de January de 2012

El TRAM invita els veïns d’Alacant a celebrar dissabte que ve el Dia de la Hispanitat en Estels

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invita tots els veïns d’Alacant a celebrar el dissabte 8 d’octubre el Dia de la Hispanitat en el vestíbul de l’estació d’Estels, amb diferents activitats i propostes que fomentaran l’intercanvi cultural entre tots els participants.
 
El TRAM Metropolità d`Alacant ha cedit les instal·lacions d’esta estació, ubicades en el centre de la capital, per a albergar este esdeveniment i que les seues propostes arriben a un important nombre de veïns –Espanyols i estrangers- que podran accedir amb comoditat i en transport públic fins al lloc de la trobada.
 
Cada deu minuts, arriba un tren a esta estació procedent de Benidorm, El El Campello o la platja de Sant Joan, amb la qual cosa els veïns tenen fàcil acudir a este esdeveniment organitzat per l’Associació Cultural Tateiju i que està integrat en l’agenda d’activitats del VII Trobada Intercultural Diversalacant que promou l’Ajuntament d’Alacant.
 
Entre les 11:00 h i les 19:30 hores, el vestíbul de l’estació alacantina del TRAM es transformarà en un espai comú en què tota la família, i especialment els més menuts, podran disfrutar de la música, balls, contes, jocs, tallers i gastronomia concebuts per a intercanviar valors i tradicions.
 
FGV i Tateiju volen impulsar amb esta proposta la integració social i multicultural, invitant els xiquets i als seus familiars a conéixer i respectar altres cultures.
 
Entre les activitats d’este dia, el TRAM ha programat compte contes de “Tio Tigre” i “Tio Conill” (d’11:00 a 12:00 hores) i de “Els Donyets de l’Aigua” (de 12:00 a 13:00 hores), este últim oferit per Aigües d’Alacant; així com un circuit d’integració que invita els xiquets a convertir-se en Peque Aventurers a Hispanoamèrica (de 13:00 a 14:00 hores).
 
A més, hi haurà balls típics de Colòmbia, (de 14:30 a 15:00 hores) i de Bolívia (de 16:45 a 17:00 hores i de 18:00 a 18:15 hores).
 
Entre les 17:00 i les 18:00 hores, els més menuts podran participar en un entretingut taller de Manualitats i a partir de les 18:30 divertir-se en la minidisc que despedirà la jornada.
 
D’altra banda, durant tot el dia, el vestíbul de l’estació d’Estels del TRAM acollirà un Festival Gastronòmic de Confiteria Típica d’Hispanoamèrica amb rebosteria d’Argentina, Bolívia, venda de pastissos de canella i d’altres productes de comerç just.
 
Les instal·lacions del TRAM acolliran també este dia una exposició fotogràfica de l’Associació Ma Jove d’Alacant que traslladarà els usuaris alguns dels valors i principis de la interculturalitat.
 
Solidaritat amb “Línia 0”
 
El TRAM ha cedit les seues instal·lacions per a este esdeveniment com una més de les actuacions de la iniciativa solidària “Línia 0” del TRAM, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.
 
Les activitats de “Línia 0” partixen de l’acord entre diverses organitzacions existents en el panorama nacional d’ajuda als més desfavorits, per mitjà de les quals es perseguix avivar un esperit solidari en la societat. TRAM vol posicionar-se com un suport desinteressat a estos col·lectius, a més de jugar un paper actiu en el desenvolupament de la sensibilització i la responsabilitat social corporativa.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...