Data
10 de December de 2013

El TRAM Metropolità d’Alacant compte ja amb 111 quilòmetres d’extensió darrere de la posada en circulació de la nova Línia 2

L’obertura de la nova Línia 2 del TRAM Metropolità d’Alacant (Luceros-Sant Vicent del Raspeig) el passat dia 4 ha suposat l’ampliació de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província en 7, 4 quilòmetres, atés que, encara que el total del recorregut és de 9 km, 1,6 són comuns a les línies 1, 3 i 4 i per tant no són de nou traçat.

Amb aquestes xifres, la xarxa del TRAM aconseguix els 110,9 quilòmetres en les seues cinc línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional.

D’altra banda, l’arribada del TRAM a la localitat de Sant Vicent del Raspeig, eleva a tretze el nombre de municipis a què FGV presta servei en l’actualitat. Aquests són, a més del citat, Alacant, El El Campello, La Vila Joiosa, Finestrat, Benidorm, Alfas del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia.

El número de parades de la xarxa també s’ha vist, lògicament, augmentat amb la Línia 2. D’aquesta manera, les 60 que hi havia el primer dia de setembre s’ha ampliat fins als 71, en comptar les 11 noves des de La Goteta-Plaza Mar 2 fins a Sant Vicent del Raspeig, atés que les altres tres de la línia són les ja existents anteriorment d’Estels, Mercat i Marq-Castillo.

El nombre d’unitats en circulació que componen el material mòbil de FGV en la província d’Alacant s’ha vist incrementat en huit tramvies, els que donen servei a la nova Línia 2. Per això, en l’actualitat roden 35 combois, desglossats en els 19 tramvies que realitzen els distints recorreguts de les línies 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), 3 (Estels-El El Campello) i 4 (Estels-Plaça La Corunya); els 9 tren-TRAM de la Línia 1 (Estels-Benidorm) i els 7 trens convencionals dièsel de la Línia 9 (Benidorm-Dénia.

Quant a les estacions que presten hui en dia més servei, les tres subterrànies (Estels, Mercat i Marq-Castillo) mantenen el seu lideratge en passar quatre (L-1, L-2, L-3 i L-4) de les cinc línies existents en el TRAM, sent Estels l’estació origen de totes elles.

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...