Data
30 de June de 2012

El TRAM oferirà servicis nocturns durant totes les Fogueres per a facilitar la mobilitat als alacantins

 

hoguerasFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha programat del 16 al 29 de juny servicis especials nocturns de trens i tranvies per a facilitar la mobilitat als alacantins i visitants durant les festes de Fogueres.

Amb el lema “Fogueres 2012. Enguany seran TRAMding topic”, el TRAM Metropolità d’Alacant posa en marxa un operatiu que prolongarà els seus servicis entre Alacant i Benidorm durant tota la nit o fins a altes hores de la matinada, segons la programació festera de cada jornada.
 
FGV recorda tots els ciutadans que el TRAM és el mitjà de transport més segur, còmode i ràpid per a desplaçar-se en unes dates en què el centre de la ciutat queda tancat al tràfic i en les que el cansament provocat per la festa i l’alcohol fan perillosos els desplaçaments en vehicle particular.
 
Per a això, l’empresa ha programat onze dies de servicis especials en què circularan trens i tramvies extraordinaris perquè els ciutadans s’animen a utilitzar este transport.
 
Així, del 16 de juny, dissabte previ a la festa gran, els trens i tranvies del servici especial nocturn partiran periòdicament d’Estels amb direcció al El Campello (L-3) i a la platja de Sant Joan (L-4) fins a les 2:08 hores de la matinada.
 
Les freqüències de circulació de la Línia 3 i la Línia 4 seran cada 30 minuts, mentres que este dia hi haurà un tren-TRAM que isca de Benidorm a les 00:39 h, i en sentit contrari, una unitat eixirà d’Estels a les 23:19 h.
 
Servici tota la nit en la capital
 
El dia 20 hi haurà servici ininterromput en les Línies 3 i 4 cada trenta minuts entre les 23 i les 5:30 hores del matí, quan s’iniciarà l’horari ordinari. A més, circularan dos trens des d’Estels a Benidorm a les 23:49 i 1:49 h, que realitzaran el recorregut invers a les 1:09 i 03:09 hores.
 
A partir del 21 de juny i fins al 24, hi haurà trens durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular del matí. Les freqüències de pas de la L-3 i L-4 seran cada 20 minuts i hi haurà tres circulacions entre Estels i Benidorm, amb eixides de la capital a les 23:24, 1:34 i 3:34 hores i tornada des de la ciutat turística per excel·lència a les 1:02, 3:02 i 4:53 hores.
 
Del dissabte 25, dia de la primera sessió de focs en la platja del Va acariciar, fins al dia 29, els servicis nocturns del TRAM continuaran, però la capçalera de les línies es desplaça a l’estació de Porta del Mar, romanent tancades les estacions subterrànies d’Estels, Mercat i MARQ en horari nocturn. Els destins seran El Campello i Cap Hortes.
 
Els trens i tramvies addicionals funcionaran abans del llançament dels castells de focs artificials i, a partir de l’1 h i fins a les 2:10 hores, hi haurà tres trens al Campello i altres tres a Cap Hortes/platja de Sant Joan per a facilitar l’accés i retirada de la platja del Postiguet als que vullguen disfrutar de les sessions del concurs internacional de focs artificials que es llancen cada dia a les 24:00 hores des de la platja.
 
Seguretat en Estels durant les mascletades
 
Com l’any passat, FGV en coordinació amb els servicis municipals de seguretat, tancarà la parada d’Estels cap a les 13:50 hores entre el dia 19 i el 24 a causa del perill que pot representar que les instal·lacions romanguen obertes durant l’espectacle pirotècnic que s’oferix just damunt d’esta estació.
 
L’empresa i l’Ajuntament han acordat que el tancament es faça pel menor temps possible per a no interferir en el servici ferroviari i, en tot cas, la pròxima estació de Mercat romandrà oberta per a donar servici als usuaris.
 
TRAM torna a realitzar enguany un important esforç de mitjans materials i humans per a facilitar el desplaçament massiu dels alacantins i turistes que volen disfrutar de les festes més importants de la ciutat d’Alacant.
 
Per a més informació sobre els servicis, els usuaris poden consultar els horaris de pas, a més de en les estacions i parades de TRAM en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.fgvalicante.Com.Es

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...