Data
25 de June de 2011

El TRAM oferirà servicis nocturns durant totes les Fogueres per a facilitar la mobilitat als alacantins

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha programat del 17 al 29 de juny servicis especials nocturns de trens i tramvies per a facilitar la mobilitat als alacantins i visitants durant les festes de Fogueres.

Amb el lema “Fogueres 2011. Enguany seran TRAMendas” el TRAM Metropolità d’Alacant posa en marxa un operatiu que prolongarà els seus servicis entre Alacant i Benidorm durant tota la nit o fins a altes hores de la matinada, segons la programació festera de cada jornada.

FGV recorda tots els ciutadans que el TRAM és el mitjà de transport més segur, còmode i ràpid per a desplaçar-se en unes dates en què el centre de la ciutat queda tancat al tràfic –Entre les 6:00 h del 19 de juny i les 6:00 h del 25 de juny- i en les que el cansament provocat per la festa i l’alcohol fan perillosos els desplaçaments en vehicle particular.

Per a això, l’empresa ha programat tretze dies de servicis especials en què circularan 559 trens i tramvies extraordinaris perquè els ciutadans s’animen a utilitzar este transport.

Així, del 17 al 19 de juny, –cap de setmana previ a la festa gran-els trens i tramvies del servici especial nocturn partiran periòdicament d’Estels amb direcció al El Campello (L-3) o Benidorm (L-1) i a la platja de Sant Joan (L-4) i realitzaran el recorregut de volta fins a aproximadament les 2:30 hores de la matinada.

Les freqüències de circulació de la Línia 3 i la Línia 4 seran cada 30 minuts, mentres que en estos tres dies hi haurà un tren-TRAM que isca de Benidorm a les 23:19 h, amb arribada a Estels a les 0:34 h, i en sentit contrari una unitat que eixirà del centre d’Alacant a les 0:39 h amb arribada a Benidorm a l’1:58 h.

Servici tota la nit
A partir del 20 de juny –Quan ja estiguen plantades totes les fogueres i muntades les barraques- i fins al 25, hi haurà trens durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular del matí. Les freqüències de pas de la L-3 i L-4 seran cada 20 minuts i hi haurà quatre o sis circulacions entre Benidorm i Estels, depenent del dia.

El dissabte 25, dia de la primera sessió de focs en la platja del Va acariciar, els servicis nocturns del TRAM duraran igualment tota la nit però la capçalera de les línies es desplaça a l’estació de Porta del Mar, romanent tancades les estacions subterrànies d’Estels, Mercat i MARQ en horari nocturn.

Així mateix, del 26 al 29 de juny els trens i tramvies també funcionaran entre Alacant, El El Campello i la platja de Sant Joan fins a aproximadament les 2:30 hores de la matinada, per a facilitar l’accés i retirada de la platja del Postiguet als que vullguen disfrutar de les sessions del concurs internacional de focs artificials que es llancen cada dia a les 24:00 hores des de la platja.

Seguretat en Estels durant les mascletades
Com l’any passat, FGV en coordinació amb els servicis municipals de seguretat, tancarà la parada d’Estels cap a les 14:00 hores entre el diumenge 19 de juny i el divendres 24 a causa del perill que pot representar que les instal·lacions romanguen obertes durant l’espectacle pirotècnic que s’oferix just damunt d’esta estació.

L’empresa i l’Ajuntament han acordat que el tancament es faça pel menor temps possible per a no interferir en el servici ferroviari i, en tot cas, la pròxima estació de Mercat romandrà oberta per a donar servici als usuaris.

TRAM torna a realitzar enguany un important esforç de mitjans materials i humans per a facilitar el desplaçament massiu dels alacantins i turistes que volen disfrutar de les festes més importants de la ciutat d’Alacant.

Per a més informació sobre els servicis, els usuaris poden consultar els horaris de pas, a més de en les estacions i parades de TRAM en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.fgvalicante.Com.Es

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...