Data
22 de September de 2010

El TRAM programa dotze dies de serveis especials en Fogueres amb trens i tramvies durant tota la nit

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha programat dotze dies de serveis especials a Alacant durant les festes de les Fogueres de San Juan i el concurs de Focs Artificials que s’organitza posteriorment en la Platja del Cocó. El TRAM funcionarà tota la nit entre el 18 i el 26 de juny, ambdós inclusivament, i fins a aproximadament les 2:00 de la matinada els dies 27, 28 i 29 d’aquest mes.
 
 
Els trens i tramvies del servei especial nocturn partiran periòdicament d’Estels amb direcció al Campello o Benidorm i Plaza La Corunya entre el 18 i el 24 de juny fins que es reiniciï el servei regular del matí. En sentit contrari, els trens sortiran de Plaza La Corunya, El Campello i, en alguns casos, de Benidorm, per a acostar als veïns fins al centre d’Alacant.
 
 
Així mateix, durant aquests dies funcionarà durant tota la nit una llançadora entre l’estació de Sangueta i Porta del Mar.
 
 
Els dies 25 i 26, divendres i dissabte posteriors a la cremà, en previsió que la festa continuï encara que ja no hagi monuments ni barraques en els carrers, i amb un possible increment d’afluència de públic en les estacions i baixadors pròxims a la platja del Cocó i el Postiguet on se celebra el concurs de focs artificials, FGV habilitarà trens especials amb sortides des de Porta del Mar i La Marina i destinació al Campello o Benidorm i Plaza La Corunya durant tota la nit.
 
 
Per als dies 27, 28 i 29 de juny, en els quals continua el concurs de focs però que ja són laborables, el TRAM ha previst serveis especials amb sortida des de Porta del Mar i La Marina amb destinació El Campello i la Platja de San Juan fins a aproximadament les 2:00 de la matinada.
 
 
Primers dies d’Estels
 
 
La nova desocupada d’Estels començarà a funcionar coincidint amb les Fogueres i acostarà als veïns al cor de la festa i de les mascletades. No obstant això, per motius de seguretat i seguint instruccions de Protecció Civil i de la Policia Local, les instal·lacions d’aquesta estació romandran tancades entre les 13:00 i les 15:00 hores durant l’espectacle pirotècnic, és a dir, entre el 19 i el 24 de juny.
 
 
L’Ajuntament d’Alacant també ha sol·licitat a FGV que, si l’Hèrcules puja avui a Primera Divisió, i en previsió de l’arribada de centenars de seguidors del club de futbol a la plaça per a celebrar la victòria, també es tanqui aquesta estació a partir de les 20:00 hores i durant tota la nit.
 
 
L’empresa recomana als usuaris que acudeixin o vulguin sortir del centre en qualsevol de les franges horàries en les quals romandrà fitada l’estació d’Estels que accedeixin als serveis de FGV des de la també cèntrica estació de Mercat.
 
En qualsevol cas, FGV adverteix que tots els serveis especials programats es veuran afectats per la vaga de maquinistes, no obstant això, els serveis mínims establerts per l’especial afluència de viatgers d’aquests dies s’han establert en un 75 per cent.
 
FGV torna a realitzar aquest any un important esforç de mitjans materials i humans per a facilitar el desplaçament massiu dels alacantins i turistes que volen gaudir de les festes més importants de la ciutat d’Alacant.
 
 
El dispositiu programat farà possible un desplaçament ràpid, còmode i mediambientalment sostenible dels ciutadans fins al centre d’Alacant, així com les comunicacions entre els diferents barris de la ciutat i amb localitats pròximes com El Campello, La Vila Joisosa o Benidorm.
 
 
Per a fer possible aquest important dispositiu, FGV mobilitzarà a un gran nombre de persones de suport, a més de la seva plantilla habitual, entre maquinistes, interventors, informadors, vigilants jurats, personal de neteja i personal d’estacions, que treballaran amb l’objectiu de dissipar qualsevol tipus de dubte dels usuaris, ajudar en els desplaçaments als mateixos i vetllar per la seguretat en tot moment durant la celebració dels festes.
 
 
Per a més informació sobre els serveis, els usuaris poden consultar els horaris de passada, a més d’en les estacions i desocupades de TRAM en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.fgvalicante.com.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...