Data
29 de November de 2014

El Tramnochador d’Alacant prestarà demà i passat els seus dos últims serveis nocturns de l’estiu

El TRAM Metropolità d’Alacant presta aquest cap de setmana els últims serveis del Tramnochador de l’estiu. Com cada any, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en marxa en les nits d’estiu trens especials nocturns els divendres i dissabtes per a facilitar la mobilitat dels viatgers entre les principals zones d’oci.

El Tramnochador va començar les seues circulacions el passat 4 de juliol i les conclourà aquesta setmana, en concret demà, divendres 29, i despús-demà, dissabte 30, període en el qual milers d’usuaris s’han desplaçat amb aquest servei nocturn.

En 2013, prop de 55.000 viatgers van utilitzar aquest servei posat en marxa per FGV per a oferir un mitjà de transport públic, còmode, segur i sostenible als ciutadans que es volen desplaçar a les zones d’oci de la capital i de la província.

El Tramnochador funciona entre Estels i les localitats de Benidorm (L-1); Sant Vicent del Raspeig (Línia 2); El El Campello (L-3); i platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’aquests trajectes. D’esta manera, FGV dóna servei a les principals zones d’oci i diversió de la ciutat d’Alacant i a altres zones i municipis a què la gent sol acudir en les nits d’estiu. TRAM d’Alacant arriba així a milers de ciutadans, sobretot jóvens, que es mouen durant la matinada, sense necessitat utilitzar un vehicle propi.

La gran novetat del Tramnochador d’enguany és el servei de la nova Línia 2 a Sant Vicent del Raspeig, que té circulacions cada mitja hora.

Els tramvies de la L-4 (Estels-Pl. La Corunya) circulen en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts segons les franges horàries entre les 23:00 h i les 6:00 hores aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.

Els tramvies de la L-3 (Estels-El El Campello) posseïxen una freqüència entre 15 i 30 minuts i també donen servei durant tota la nit fins que es reinicie el servei regular.

D’altra banda, dos trenes-TRAM nocturns cobrixen el trajecte entre Estels i Benidorm les nits dels divendres i dissabtes amb eixida a les 00.25 h i a l’1:55 hores des del centre de la capital. En sentit invers, FGV ha habilitat altres dues composicions amb eixida de Benidorm a la 2:11 h i a les 3:41 hores. Les unitats de la Línia 1 realitzen també les parades comunes amb la Línia 3.

Els usuaris del Tramnochador eviten embossos, problemes d’aparcament i els perills que suposa utilitzar el cotxe particular quan s’acumula cansament i s’ha consumit alcohol. A més, FGV manté per a aquest servei els preus habituals dels seus diferents títols de transport.

De Trennochador a Tramnochador

Els serveis nocturns en període estival, anteriorment coneguts com Trennochador, es van posar en marxa per primera vegada en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant.

El Tramnochador s’ha convertit en un mitjà de transport segur i alternatiu al vehicle privat que afavorix la mobilitat nocturna. El seu objectiu és garantir durant els mesos d’estiu un transport segur, còmode i econòmic a les milers de persones que es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.

Per a consultar els horaris FGV posa al servei dels seus usuaris la web www.fgvalicante.S’i el telèfon d’atenció al client 900 72 04 72. A més hi ha informació detallada del pas de tots els trens en les parades i trens de la xarxa TRAM.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...