Data
02 de October de 2010

El Tramnochador d’Alacant reinicia avui els seus serveis per a facilitar la mobilitat en les nits d’estiu

 presentación del Tramnochador

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reinicia avui els serveis del Tramnochador d’Alacant per a facilitar la mobilitat de totes aquelles persones que vulguin desplaçar-se en les nits d’estiu en un mitjà de transport públic, còmode, segur i sostenible.

 

L’acte de presentació va tenir lloc en el centre comercial Fontana de la Platja de San Juan, pròxim a l’Avinguda Costa Blanca, una zona que, per primera vegada, queda coberta amb un servei de tramvies nocturn que prestaran les composicions de la Línia 4.
  
 
La trobada va contar amb la presència del director de FGV a Alacant, Jose Pascual Rubio, del director de l’ens gestor GTP, Antonio Carbonell, del president del Col·lectiu de Comerciants d’Alacant, Pedro de Gea, del de l’Associació de Comerciants Fontplaya, Julián Gayo i del president de l’Associació de Comerciants Costa Blanca, Antonio García, així com de treballadors del TRAM i nombrosos veïns i usuaris d’aquest transport.

 

El Tramnochador funcionarà els dijous, divendres i dissabtes, entre el 1 de juliol i el 4 de setembre, connectant l’estació exterior de Porta del Mar amb El Campello, Benidorm, la Platja de San Juan i les diferents desocupades i baixadors d’aquests trajectes.
 
 
L’acte de presentació d’aquests serveis tindrà lloc aquesta nit a les 22:30 hores en el centre comercial Fontana de la Platja de San Juan, una zona que per primera vegada queda coberta amb un servei de tramvies nocturn que prestaran les composicions de la Línia 4.
 
 
D’aquesta forma, FGV dóna servei a les principals zones d’oci i diversió de la ciutat d’Alacant i a altres localitats a les quals la gent sol acudir de “marxa” a l’estiu. TRAM d’Alacant arriba així a milers de ciutadans, sobretot joves, que es mouen durant la matinada.
 
 
Concretament, els trens amb direcció al Campello sortiran de l’estació de Porta del Mar entre les 23:35 i les 5:05 hores cada mitja hora. En sentit contrari, les sortides es faran entre les 22:46 i les 5:22 h amb la mateixa freqüència. En ambdós sentits, dos de les composicions perllongaran el seu trajecte fins a Benidorm o partiran de la ciutat de La Marina cap a la capital.
 
 
D’altra banda, els trens amb adreça Platja de San Juan sortiran de Porta del Mar entre les 23:00 i les 5:00 h també cada trenta minuts. En sentit invers, en aquest trajecte les sortides de la capçalera estan programades a partir de les 23:02 i fins a les 5:27 hores amb la mateixa cadència de tramvies.
 
 
Els usuaris del Tramnochador evitaran embusos, problemes d’aparcament i els perills que suposa utilitzar el cotxe particular quan s’acumula cansament i s’ha consumit alcohol.
 
 
De Trennochador a Tramnochador
 
 
Els serveis nocturns en període estival, anteriorment coneguts menjo Trennochador, es van engegar per primera vegada en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant. El passat any més de 58.000 persones van utilitzar aquest servei durant l’estiu.
 
 
El Tramnochador s’ha convertit en un mitjà de transport segur alternatiu al vehicle privat que afavoreix la mobilitat nocturna. El seu objectiu és garantir durant els mesos d’estiu un transport segur, còmode i econòmic a les milers de persones que es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.
 
 
Per a consultar els horaris FGV posa al servei dels seus usuaris la web www.fgvalicante.com i el telèfon d’atenció al client 902720472. A més hi ha informació detallada del pas de tots els trens en les desocupades i trens de la xarxa TRAM.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...