Data
02 de September de 2018

Els acompanyants de persones amb gran discapacitat ja poden viatjar gratis en el TRAM d’Alacant

Els acompanyants de persones amb una discapacitat igual o superior al 64% que requerisquen de l’atenció d’un assistent per al seu desplaçament ja poden viatjar de manera gratuïta en TRAM d’Alacant.
 
Esta condició de gratuïtat afecta un sol acompanyant per viatge, qui ha d’efectuar tot el trajecte amb la persona discapacitada fins a abandonar les instal·lacions. La dita persona no ha de validar cap títol de transport, per la qual cosa és prou amb la validació del bitllet realitzada per la persona amb discapacitat.
 
En el cas que l’entrada o l’eixida es produïsquen en una estació dotada de línies de validació, les dos persones passen al mateix temps pels flaps específics per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i carros infantils assenyalats amb un vinil blau, sense deixar un espai de separació per a evitar que les portes es tanquen abans de que passen les dos persones.
 
La persona discapacitada ha d’estar en possessió de la Targeta Mobilitat de FGV o el document oficial que acredite la seua discapacitat per si ho requerix el personal de FGV per a la seua comprovació.
 
Distintito “AA” en el SIP
 
D’altra banda, les persones que posseïxen el distintiu “AA” en les targetes sanitària (SIP) poden disposar ja d’una atenció adequada i específica en TRAM d’Alacant.

El distintiu “AA” és un recurs sanitari especial per a determinades situacions de discapacitat, l’objectiu del qual és afavorir l’accessibilitat i l’acompanyament a persones amb discapacitat en els servicis sanitaris per a pacients que poden presentar algun tipus de trastorn de conducta.
 
Dins d’estes situacions es troben, per exemple, la demència amb un nivell d’afectació cognitiu almenys moderat o trastorn de conducta; discapacitat intel·lectual greu i profunda o amb trastorn de conducta; discapacitat amb trastorn de comunicació greu; trastorn de l’espectre autista amb trastorns de conducta o trastorn mental crònic amb greu dèficit del funcionament psicosocial i sordoceguera.
 
Per a facilitar la seua identificació, les persones que disposen del distintiu “AA” en el SIP poden sol·licitar que s’incorpore el dit distintiu en les seues targetes personalitzades de FGV.
 
L’atenció adaptada per part dels agents de FGV es concreta en actuacions com tindre una sensibilitat específica per a estes persones; utilització d’un llenguatge senzill; orientació de manera fàcil i molt concreta sobre els tràmits que s’ha de seguir i a qui s’ha d’acudir; i ajuda en els possibles errors que puguen cometre en les màquines automàtiques al comprar, recarregar o validar el seu títol de transport.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...