Data
23 de January de 2013

Els estrangers que utilitzen el TRAM Metropolità d’Alacant suposen el 20,4 per cent del total dels viatgers

Més d’un de cada quatre viatgers del TRAM Metropolità d’Alacant és estranger. En concret, el 20,4 per cent dels passatgers que utilitzen la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la província és forà, segons es desprén de l’informe de l’Índex de Satisfacció del Client (ISC) 2012.

Els estrangers representen, habitualment, un percentatge important del total de viatgers del TRAM, i tenen un pes molt més significatiu que en altres explotacions semblants de metros i tramvies sobre el volum general de passatgers.
 
L’estudi de què s’han obtingut aquestes dades va ser realitzat sobre un total de 1.556 entrevistes durant el mes de juliol, i permet conéixer el perfil i característiques dels viatgers dels tramvies, trens-TRAM i unitats dièsel, així com la importància que aquests atorguen als diferents aspectes del servei.
 
Classificació segons el lloc de residència
 
A més de determinar les nacionalitats més comunes dels viatgers, l’enquesta de l’ISC realitza una caracterització basant-se en altres atributs, per exemple, permet determinar el pes dels usuaris segons el seu lloc de residència. Així, la major part dels clients del TRAM té la seua residència en la ciutat d’Alacant, concretament el 37,6 per cent.
 
D’altra banda, un 54,5 per cent dels viatgers són residents de la província però residixen en altres localitats diferents de la capital. En entre aquests, destaquen els veïns de Sant Joan (13 per cent), El El Campello (12,6 per cent), La Vila Joiosa (8,1 per cent), Benidorm (6 per cent) i, en menor grau, d’Altea (2,8 per cent), Dénia (1,5 per cent), Calp (1,4 per cent) i Sant Vicent del Raspeig (1,2 per cent).
 
Així mateix, els passatgers del TRAM que residixen a Madrid representen un 2,5 per cent i un 5,4 per cent residixen en altres províncies espanyoles.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...