Data
07 de September de 2011

Els hotels i allotjaments d’Alacant promocionaran l’ús del TRAM com mitjà de transport turístic

consellers en Sangueta  firma del acuerdo

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha signat un acord amb l’Associació Provincial d’Hotels i Allotjaments Turístics d’Alacant (APHA) per a promocionar i fomentar l’ús del TRAM Metropolità d’Alacant entre els clients i visitants d’aquests establiments.
 
El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, la consellera de Turisme, Betlem Juste, i la president de APHA, Cristina Rodes, han rubricado aquest matí l’acord pel qual es materialitza aquest propòsit i pel qual els més de seixanta establiments adherits a aquesta associació es comprometen a oferir als seus clients informació detallada i puntual sobre els diferents serveis, tarifes, horaris i promocions del TRAM.
 
“La signatura d’aquest acord és una aposta clara per la mobilitat sostenible“, ha assenyalat Mario Flores, qui ha recordat que “en el seu recorregut per la província alacantina els trens i tramvies realitzen 60 desocupades en 12 municipis”.
 
El conseller ha anunciat a més que “FGV posarà a la venda títols per a utilitzar el TRAM il·limitadament durant 24, 48 o 72 hores” amb el que es complementarà l’oferta turística de serveis per a conèixer la Costa Blanca.
 
Alacant com destinació turística
 
Per la seva banda, la consellera de Turisme, Betlem Juste, ha destacat que “la signatura d’aquest conveni suposa un pas més en la promoció d’Alacant com destinació turística”, i ha afegit que és “una destinació que es caracteritza per la seva bona accessibilitat i les seves excel·lents connexions”. Para Juste el turisme necessita “mobilitat” i el TRAM d’Alacant complix perfectament aquest objectiu, ja que “no només vertebra la ciutat sinó que la connecta amb altres destinacions turístiques”.
 
“El TRAM és un transport en el qual la importància dels usuaris per motius turístics és fonamental. De fet, en els mesos d’estiu duplica el nombre de viatgers respecte als mesos d’hivern”, ha apuntat el conseller, qui ha destacat l’increment de viatgers que acumula FGV a Alacant en el que va d’any, xifrat en un 26 per cent.
 
Más de la meitat dels usuaris utilitza el TRAM per motius lúdics, és a dir, turisme, oci o compres. Si atenem al lloc de naixença, un 19,8 per cent dels usuaris és estranger. I si prenem com referencia el lloc de residència, un 4,2 per cent dels viatgers habita habitualment a Madrid i un 5,8 ho fa en la resta d’Espanya.
 
Betlem Juste ha reafirmat el compromís de Turisme a continuar treballant amb la Conselleria d’Infraestructures i Transport en totes aquelles actuacions que beneficiïn directa o indirectament al nostre turisme. “L’objectiu és arribar a una conectividad exterior i interior equiparable a les regions europees més desenvolupades, tal com recull el Pla Estratègic Global del Turisme”, ha culminat la consellera.
 
Per la seva banda, Cristina Rodes, presidenta de la APHA, ha dit que “gràcies a aquest conveni, els turistes van a trobar en els hotels adherits a la nostra associació un punt més de qualitat al tenir accés a aquesta oferta complementària que els facilita la mobilitat per la província”.
 
El TRAM és un mitjà de transport perfecte per a conèixer algunes de les més belles localitats de la província gaudint d’un viatge relaxat, tranquil i còmode sense preocupar-se del tràfic, l’aparcament o els embusos.
 
Viatge gratis als parcs temàtics
 
FGV duu gratis fins a Terra Mítica, Terra Natura i Mundomar o els parcs aquàtics de Aqualandia i Aqua Natura a qui comprin la seva entrada a aquests recintes en les instal·lacions del TRAM. L’empresa també té un conveni que oferix condicions avantatjoses als seus clients amb la línia de creuers Kon Tiki que uneix el port d’Alacant amb la illa de Tabarca.
 
Així mateix, FGV en el seu interès per acostar la cultura als ciutadans i per donar a conèixer els tresors d’Alacant ven en les seves estacions entrades combinades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El Campello.
 
D’altra banda, durant els mesos d’estiu, el TRAM oferix els serveis del Tramnochador que funciona durant tota la nit dels caps de setmana, entre Alacant, Platja de San Juan, El Campello i Benidorm perquè tant turistes com residents puguin sortir sense necessitat d’utilitzar el seu cotxe.
 
El conseller Mario Flores ha recordat que, a més, per a donar un millor servei als ciutadans “en dates puntuals TRAM habilita serveis especials que permeten accedir per exemple a les Fogueres de San Juan o els castells de focs que s’organitzen en el Postiguet, les falles de Dénia, l’espectacle pirotècnic que es cada estiu té lloc en Olla d’Altea o les festes de Moros i Cristians de La”Vila .

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...