Data
19 de August de 2011

Els participants en la XV Marxa Ferroviària recorren la distància que separa Dénia i Alacant al costat del TRAM


 estación benidormllegada a la marina

 
Más d’un centenar de persones van participar el passat cap de setmana en la XV Marxa Ferroviària entre Dénia i Alacant, organitzada per l’Associació Cultural Ferroviària Mascarat. La marxa cobreix els els 105 quilòmetres que separen les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant de Dénia i de La Marina, en la capital alacantina.
 
Els senderista van començar la marxa el divendres 13 de maig, cap a les 22:00 hores, en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) de Dénia i van acabar aproximadament 24 hores més tard en les dependències de La Marina, seu emblemàtica de l’empresa en la capital Alacantina. La prova se celebra cada any al maig, coincidint amb la finalitat de setmana de lluna plena perquè la marxa nocturna es faci amb major facilitat.
 
senderistas que completaron la marcha
 
El traçat de FGV marca cada any aquest recorregut que discorren en bona part dels seus trams per camins que discorren al costat del traçat de la xarxa del TRAM i que permeten gaudir d’estupendes vistes de la costa i la muntanya alacantina i d’alguns dels paratges més impressionants de la província.
 
La marxa va sorgir com homenatge a la figura dels peons de via, una antiga categoria ferroviària encarregada de mantenir lliures i netes d’obstacles les vies del ferrocarril. Aquests vigilants de les vies recorrien el traçat abans que circulés el primer tren del dia per a comprovar que estiguessin en bon estat.
 
Els participants en aquesta marxa no competitiva han de tenir un nivell mig-alt de forma física sobretot per la distància han de recórrer. En qualsevol cas, el grup va acompanyat per un vehicle de suport i avituallamiento per a dur els embalums i ajudar als participants.
 
D’altra banda, els participants també tenien oportunitat de realitzar només un tram de la marxa i retirar-se en alguna de les estacions del TRAM que havia al llarg del recorregut, ajustant la marxa a la seva preparació física.
 
Com cada any, la inscripció en la marxa incloïa regals, sopar, beguda, camió per a dur motxilles, furgoneta de suport, masajistas, servei medico, segur, desdejuni, esmorzar, berenar i molta diversió i esforç.
 
En l’arribada a la meta, situada en l’estació de La Marina, Mascarat ha fet lliurament de diversos trofeus als participants que han assolit completar el repte de recórrer els 105 quilòmetres.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...