Data
26 de September de 2013

Els primers tramvies en proves començaran a circular demá per la Línia 2 del TRAM d’Alacant

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), iniciarà demà dimecres 26 de juny les primeres proves de funcionament amb tramvies en circulació en la Línia 2 del TRAM d’Alacant.

Aquestes proves formen part del procés de posada en servei de la línia que realitza l’entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) i s’efectuaran els dies 26, 27 i 28 de juny, en torns de matí i vesprada, i l’1, 2, 3 i 4 de juliol durant el matí, la vesprada i la nit. L’objectiu és començar a funcionar de manera comercial a principis de setembre.

L’EIGE ja ha dut a terme les reparacions i reposicions dels elements d’electrificació i d’obra civil deteriorats per actes vandàlics o per robatoris. A continuació, s’han repetit les proves de tots els sistemes de comunicacions, senyalització, semaforización i subestacions per a comprovar el seu funcionament correcte. A més, ja s’ha realitzat la instal•lació i la integració de tots els sistemes de comunicació i senyalització amb el post de comandament de l’estació de la Marina de FGV.

Per part de FGV l’1 de juliol començarà el procés de formació i habilitació dels maquinistes de FGV, que es prolongarà durant els mesos de juliol i agost.

La Línia 2 ha suposat una inversió en infraestructura d’uns 100 milions d’euros, mentres que s’han destinat prop de 50 milions d’euros per a l’adquisició dels tramvies.

14 parades entre Alacant i Sant Vicent

La Línia 2 del TRAM donarà cobertura a punts neuràlgics de confluència pública i barris de densa població d’Alacant, arribant fins al municipi de Sant Vicent del Raspeig, passant per la Universitat. En conjunt compta amb 9,03 quilòmetres de recorregut, dels quals 1,61 són subterranis i comuns amb les Línies 1, 3 i 4 coincidint el seu pas per Estels, Mercat i Marq. La resta, 7,42 quilòmetres, són en superfície.

La Línia 2 compta amb 14 parades: Estels, Mercat, Marq, La Goteta, Bulevard del Pla, Garbinet, Hospital, Mestre Alonso, Pintor Gastón Castelló, Verjurat del ReRemei, Ciutat Jardí, Santa Isabel, Universitat i Sant Vicent del Raspeig i comunica el centre de la capital amb importants zones perifèriques en travessar alguns dels barris més populars com el Pla, Garbinet, Sagrada Família, Mare de Déu del Remei i Mare de Déu del Carme.

Nous tramvies per a la línia 2

La Línia 2 comptarà amb els tramvies Bombardier 4.200, de pis davall i amb un avançat equipament per a garantir la comoditat i seguretat dels viatgers, estan compostos per cinc cotxes climatitzats, dotats amb cambres de videovigilancia i retrovisión.

Cada una de les composicions té capacitat per a 277 passatgers -sis passatgers per metre quadrat-. Són tramvies totalment accessibles i adaptats al Reial Decret 1544/2007, de 23 de novembre pel qual es regulen les condicions bàsiques d’accessibilitat per a persones amb discapacitat.

 

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...